Hemlagad Färsk Tomat Salsa Recept

Smaken av salsa beredd med färska tomater, lök, paprika, vitlök och koriander är så mycket annorlunda än butiksköpta salsor och så mycket bättre!

Efter att ha gjort detta recept kommer du att undra varför du någonsin köpte kommersiella salsor i mataffären i första hand. När du har gått hemlagad går det inte att vända tillbaka till butiken köpt.

Om du känner dig skakad av tanken på att peeling tomater , var det inte. Det är inte så komplicerat som det verkar. Det enklaste sättet att skala fräscha tomater är att placera dem i kokande vatten i 1 minut och dunka sedan i isvatten i ca 2 minuter. Skinnen kommer att delas upp och lätt avskalas.

Efter att ha peeling tomaterna, gör resten av salsa-tillverkningen i en panna. Samtliga ingredienser kombineras ihop, kokas och simmerar sedan i 30 minuter. Allt du behöver göra är att rör om ibland, sedan kyla och lagra i kylskåpet.

Förutom att göra vår egen salsa hemma kan du också göra hemlagad glutenfri tortillakorr. Inget behov av att springa till affären när munchiesna slår. Hoppa enkelt till ditt eget kök!

Uppdaterad av Stephanie Kirkos.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten för att koka. Fyll en stor skål med vatten och is, avsatt.
  2. Skala tomaterna : Gör en liten "x" form längst ner för varje tomat. Nedre tomater en åt gången i kokande vatten (om du har en trådkorg kan du använda det, vilket gör att tomaten blir enklare). Låt tomater sitta i kokande vatten i 1 minut. Beroende på storleken på din kruka och isvatten måste du kanske arbeta i små satser.
  1. Ta bort tomater från kokande vatten och lägg omedelbart i isvatten i ca 2 minuter. När tomaterna är coola kommer skinnen att delas upp och lätt avskalas. Om vissa områden är svåra att ta bort, använd fingrarna eller till och med en paringkniv för att koka av huden.
  2. Grovhacka tomaterna. Om du föredrar din salsa utan frön, ta bort frön medan du huggar tomaterna.
  3. Placera alla ingredienser i en stor kastrull och koka.
  4. Simmar salsa i ca 30 minuter, omblandning ibland.
  5. Kyl och häll salsa i 3-pintburkar. Förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor.


Tips: Var noga med att bära handskar när du huggar jalapeno paprika. De flyktiga oljorna kan brinna din hud och ögon.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.