Naan - Leavened Indian Flatbread

Det finns inget indiskt bröd som är mer känt än naan! De är perfekta för att koka upp sås i indiska curries. Naans är traditionellt kokta i en Tandoor eller Earthen-ugn men kan också tillverkas i din ugn hemma. Servera det här läckra brödet varma, med populära rätter som Tandoori-kyckling eller kebab av olika slag. Degen för naaner behöver göras i förväg så att det kan bevisa. Var noga med att fakturera det i beredningstiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Tillsätt torrjäst och socker till varmt vatten och rör om tills jäst är upplöst. Täck och lämna åt sidan i 10 minuter eller tills blandningen börjar skumma. Detta indikerar att jästen är aktiv. Håll åt sidan.
 2. Blanda mjöl och salt till smak och sikt genom en mycket fin sil. Lägg den i en stor mixskål och lägg till nu jästblandningen, 3 msk ghee och all yoghurt.
 3. Använd dina fingertoppar för att blanda allt detta till en mjuk deg. När du är blandad, mjöl en ren, plan yta (som din köksdisk) och knäda degen tills den är jämn och stretchig (elastisk).
 1. Smörj en stor skål med några droppar grönsak / canola / solrosolja och sätt degen i den. Skydda omklädnaden och låt vila i ca 90 minuter eller tills degen fördubblas i volym.
 2. Kasta degen ner och knä igen i 10 minuter.
 3. Dela upp degen och rulla mellan palmerna för att bilda 8 runda bollar.
 4. Lätt mjöl samma yta som du ätde på degen och rulla ut varje boll tills du har en cirkel, 7 till 8 tum i diameter (1/2 tum tjock). Dra försiktigt på ena sidan av cirkeln för att forma nanan i en tårtform. Dra inte för hårt eller du kan riva Naan. I stället för att rulla degen ut (med en rullpinne) kan du också klistra in den i en cirkel med händerna.
 5. Förvärm ugnen 400 F / 200 C eller Gasmark 6.
 6. Lägg en bit aluminiumfolie på en ugnsfack (för att täcka) och smörj det lätt med några droppar matolja.
 7. Placera så många naaner som passar utan att röra varandra på facket.
 8. Pensla varje naan med lite ghee och strö en nypa lök frön över hela ytan.
 9. Lägg brickan i ugnen och koka tills naan börjar puffa ut och bli lätt brun. Vänd Naan och upprepa.
 10. Ta ur ugnen och servera hett i en foliefodrad korg.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 309
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 953 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)