Daal Gosht (Lamm med Lentils) Recept

Daal gosht eller dal gosht är en populär maträtt i Smakfullt, kryddigt kuberat lamm och en blandning av örter i detta recept förvandlar dessa vanliga linser till den perfekta, starka indiska inspirerade maträtten. Det är en pakistansk eller nordindisk mat. Denna hälsosamma köttfärda maträtt gör en stor enpottmåltid som kan fördubblas eller tredubblas för stora familjeföreningar. Lägg till en grön sallad och du är ute efter en tillfredsställande måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm matoljan i en djup panna (på medium värme). När det är varmt, lägg till kumminfrön. Stek tills spyttringen stannar.
  2. Tillsätt löken och steka (omröring ofta) tills de börjar bli blekgyllda i färg.
  3. Lägg nu in ingefära och vitlökspasta och stek i en minut.
  4. Därefter tillsätt koriander, kummin, gurkmeja, röd chili och garam masala pulver och stek tills oljan skiljer sig från masala. Rör ofta för att förhindra att masala sticker till kärlet och brinner.
  1. Tillsätt tomaterna och stek i 2-3 minuter, rör om ofta.
  2. Lägg nu lammet, saltet efter smak och rör om det. Stek till brunad.
  3. Lägg nu linserna i potten. Rör väl och tillsätt 3 koppar vatten. Om du använder en tryckkokare är det dags att lägga på locket och laga tills du har hört 3 visselpipor. Dalen / linserna bör göras nu. Stäng av värmen och låt ångan släppa och öppna tryckkokaren .
  4. Om du använder en kruka för att laga Daal Gosht måste du låta dalen / linserna koka upp efter att du har tillsatt vattnet och sedan simmerar, täcker grytan och lagar tills dalen / linserna är mjuka. Slutkonsistensen i denna maträtt måste vara som tjock gröt så fortsätt kontrollera om du behöver lägga till mer vatten. Tillsätt varmt vatten efter behov, för att upprätthålla rätt konsistens, tills dalen / linserna är kokta.
  5. När du har kokat, tillsätt limejuice, rör om och garnera med korianderblad.
  6. Servera med vanligt kokt ris och en grönsakssnitt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 507
Totalt fett 30 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 149 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 4 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)