Blueberry Recept

Blåbär är en av Amerikas mest älskade bär och en favorit för allt från muffins, bröd och kakor till glass, yoghurt och dessertsåser. Eftersom blåbär odlas i alla slags klimat - från Kanada till Sydamerika - finns färska blåbär tillgängliga i butiker året runt.

Om du inte hittar färska, frysta blåbär är en utmärkt ersättare. Frosna bär är ganska våta när de tinas och om de används rätt ut ur väskan, kommer de att tona allting en oattraktiv blågrå. För att minimera färgningen finns det några knep för att använda frusna blåbär i bakverk. Först placera dem i en kolsyrare och kör kallt vatten över dem tills vattnet är ljusblå eller nästan klart. Dumpa dem ut på några lager pappershanddukar och försiktigt klappa med fler pappershanddukar för att torka dem så mycket som möjligt. Om du vikar dem i en smet, släng dem med mjöl. Ett annat alternativ är att lämna bären helt frysta tills du är redo att lägga till dem, släng dem sedan i mjöl och blanda dem snabbt.

Oavsett om du använder färska plockade vilda blåbär, köpta odlade sorter eller frysta, kommer du säkert att njuta av dem i allt du gör. Här är några bra recept att välja mellan.