Hjälmlagade Blueberry Scones

Färska blåbär gör dessa öm, buttery scones en underbar morgonbehandla. De är lätta att blanda och baka, och de är perfekta för familjen mellanmål eller specialbrunch. Strö över toppar med socker eller vaniljssocker och servera med smör, konserver, citronfärg eller en smaksatt gräddostspridning.

Scones liknar kex som förberedelse. Kom bara ihåg att jobba degen så lite som möjligt och du kommer att ha ömma, ljusa och läckra scones. Om du använder färska blåbär, var noga med att frysa dem innan du börjar scones.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 400 ° C (200 ° C / gas 6). Linjer ett bakplåt med pergamentpapper eller en silikonbakningsmatta.

I en skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. Visp att blanda grundligt. Skär smöret i små bitar och lägg till mjölblandningen. Arbeta med en konditorblandare och fingrar tills det är väl införlivat och blandningen är smula.

I en liten skål, vispa 2/3 kopp grädde med ägg och vanilj.

Rör gräddeblandningen i de torra ingredienserna tills ingredienserna är fuktiga. Vrid degen ut på en mjölad yta och försiktigt knådra frysta blåbär i, några i taget, vika över och lägga till några fler. Arbeta degen så lite som möjligt. Dela degen i 2 portioner och klappa i cirklar ca 1 / 2- till 3/4 tum tjocka. Klipp varje cirkel i 8 kilar. Ordna på pergamentpapper. Pensla varje scone lätt med grädde och strö med socker, om så önskas. Baka i 11 till 14 minuter, eller tills det är lättbrunet.

Servera sconesna varmt med citronkurva, smör, en fläskostspridning, blåbärssylt eller din favoritfruktbehållare.

Gör 16 små scones.

Fler recept
Lemon Cream Scones

Choklad Chip och Pecan Scones

Kärnmjölk Scones

Grundläggande södra kärnmjölk kex

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 328 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)