Creamy Crock Pot Cream Cheese Chicken

Det här läckra kycklingreceptet med gräddeost tar bara några minuter att kasta ihop och koka sedan handsfree i den långsamma ugnen. Varm och tröstande, det är också barnvänligt tack vare den krämiga cheesiness som gräddost och kondenserad soppa ger. Allt du behöver göra är att kasta ingredienserna i långsam spis, sätt den och glöm det tills det är dags att äta!

Receptet är populärt och det är mångsidigt. Lägg till extra selleri om du vill, eller lägg till några morötter eller skivade morötter i potten. För mer färg och smak, lägg till några frysta grönsaker, ärter, blandade grönsaker, gröna bönor eller broccolifloretter - ca 20 minuter före serveringstid. Gärna byta grädde av kycklingsoppa med grädde champinjon eller grädde av selleri soppa. Om du använder grädde av svamp soppa, lägg till några skivad konserverad eller färska svampar i kruken tillsammans med selleri och lök om du skulle vilja.

Varmt kokt ris gör en utmärkt bas för kyckling och sås. Eller servera kycklingen med potatismos . Lägg till en sallad eller ångad grönsaker för en balanserad middag. Denna måltid kommer att tillfredsställa alla, från picky småbarn till vuxna!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingbrösten torr med pappershanddukar och ordna dem i crock potten.
  2. Pensla kycklingen med smält smör och strö med salt, peppar, timjan och vitlök.
  3. Tillsätt löken och hackad selleri till potten.
  4. I en skål, kombinera grädden med kyckling soppa, kycklingbuljong och gräddeost. Häll över kyckling och grönsaker.
  5. Täck och koka på låg i 5 till 7 timmar.

tips

Kycklingbröst är lätta att fixa i långsam spis, men det finns några försiktighetsåtgärder.

Overcooked kycklingbröst kan bli torr och tjuv. För att undvika detta, kolla kycklingen för ömhet efter 5 timmar, speciellt om din crock-kruka tenderar att laga mat snabbt. Enligt USDA är den minsta säkra temperaturen för kyckling 165 F. Om du vill vara säker på att kycklingen är tillagad till perfektion, kontrollera temperaturen med en snabbläs termometer.

Boneless chicken lår är ett annat alternativ för detta recept. Kycklinglår innehåller mer fett, så de är mycket mer förlåtande. Kycklinglårna är ömma och saftiga även efter lång, långsam spis. Om du måste vara borta i 7 timmar eller mer kanske du vill välja kycklinglår.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 631
Totalt fett 43 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 408 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)