Leblon Cachaça Recension och Cocktail Recept

En fin brasiliansk anda som gör en fantastisk Caipirinha

Leblon Cachaça är en bra introduktion till den växande världen av brasilianska cachaça . Det var en av de första som slog på den bredare amerikanska marknaden och den är fortfarande tillgänglig. Det är fantastiskt i Caipirinha och är ett fint komplement till en mängd bra cocktail recept.

På lite över ett decennium har cachaça exploderat på den internationella scenen. Det blir lättare att hitta och Leblon Cachaça är en av de goda som representerar denna klass av alkohol snyggt.

Kort sagt, Leblon är lika lyxigt som stranden i Rio de Janiero den var uppkallad, men den kommer till ett anständigt pris.

Tillverkningen av Leblon Cachaça

Cachaça har länge varit en värdefull besittning av Brasilien. Till skillnad från dess motsvarigheter i romvärlden produceras cachaça genom att jästa sockerrör istället för melass. Denna "fräschare" ande har en distinkt smak som varierar från läkemedel eller kemikalier i kvalitetsprodukter till frukter, kryddor och gräs i de mer raffinerade erbjudandenen.

Leblon Cachaça faller i mitten. Den är gjord med de bästa delarna av färsk sockerrör efter den första pressningen. Fermenterings- och destillationsprocessen skiljer sig från andra märken genom att använda en specifik uppsättning temperaturer, tider och den "perfekta" jästen. Allt detta sätter scenen för en balanserad anda.

Efter destillation flyttas destillatet från Brasilien till södra Frankrike där Leblon är åldrat i använda Cognac-fack mellan 30 dagar och 3 månader.

Denna lätt åldrande ger jämnhet utan att ge den för mycket oakiness som äldre cachaças, som föredras för att sippa.

Hela processen bakom Leblon är utformad för att ge den en märkbar "frukt framåt" -ton som är lätt och ren. Detta gör det perfekt för blandning i cocktails.

Dricker Leblon Cachaca

Om det finns en drink som varje flaska cachaça förtjänar, är det Caipirinha .

Som den nationella drinken i Brasilien visar Caipirinha landets anda perfekt. Det är alltid testet på en bra cachaça och den som är gjord med Leblon är idealisk.

Varianter av Caipirinha är lika uppfriskande som originalet. Dessa inkluderar roliga och fruktiga cocktails som Kumquat-Ginger Caipirinha , Raspberry Caipirinha och Citron, Lime och Blå Caipirinha .

Du kan också bli snygg med Leblon och blanda upp en Caipirini . För en riktigt intressant smak, prova Spiced Pear Caipirini med ingefära och muskotnöt. Det tillfogar till och med en riktigt intressant känsla i Raspberry Bellini .

Med tanke på att cachaça är perfekt för frukt, kan du också ge en brasiliansk twist till ett antal populära cocktails. Ställ bara in Leblon för basen andan: Tequila i Margarita , Vodka av en Cosmopolitan , och Rom av Daiquiris och Mojitos .

Smakspresentationer

Leblon fäller en tequila-liknande näsa med genomskinliga fruktiga och växtbaserade anteckningar, liksom undertoner av vanilj. Den fulla gommen är jämn med komplexa lager citrus, vanilj, peppar och den mest subtila eken. För en sådan livlig anda är den varma, flätiga finishen en bestående överraskning.

Mer om Leblon Cachaca

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren.