Skelettnyckel: En blodig cocktail med Corner Creek Bourbon

Är du redo för en rolig, kryddig och ganska intressant cocktail? Denna Skelettnyckel är lätt att blanda och är perfekt för alla Halloween-fest. Receptet kommer från Travis Fourmont, huvudbartender på Michael Symons Roast i Detroit.

Det finns många tilltalande aspekter på denna unika dryck. Det börjar med en fin Kentucky bourbon från Corner Creek och St. Germain, vår favorit elderflowerlikör. Spiciness börjar med ginger öl, och det är den friska dosen av Angostura Bitters som tar denna cocktail i spooktacular rike .

Fourmont utformade sin Skelettnyckel med fyra gånger den genomsnittliga bitterdelen och den blodröda vätskan flyter på toppen av drycken på ett kusligt sätt.

Det finns två sätt att dricka den här. För att få bitterens fulla smak, smutsa den utan ett halm. Det kommer dock förmodligen att vara för djärvt för de flesta smakerna, så ett strå rekommenderas. Du får fortfarande bitter, det är helt enkelt utspätt i resten av drycken. Ge bitterarna en smakstorlek. Det är kul och Halloween är för det märkliga och extraordinära , så varför inte?

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg bourbon, likör och citronsaft i ett collinsglas fyllt med is.
  2. Toppa det med ginger öl.
  3. Garnera med ca 8 streck av Angostura Bitters.
  4. Servera med ett halm.

(Recept från Travis Fourmont, vinnare av Halloween Cocktail Contest i oktober 2012)

Hur stark är skelettnyckeln?

Det är alltid svårt att mäta alkoholhalten i sodavatten blandade drycker eftersom du kan hälla mer ginger öl än jag skulle.

Ändå kommer det genomsnittliga collinsglaset att ta ca 6 ounce drycker plus is, så det skulle lämna Skelettnyckeln vid cirka 21% ABV (42 bevis).

Om Corner Creek Reserve Bourbon Whisky

Corner Creek är inte ett av de stora namnen i bourbon-affärer så det kanske inte ringer en klocka. Om du älskar att leta efter dunkla och mindre kända whiskyer, är det en som du vill ha på din radar.

Producerad på Corner Creek Distillery, kommer denna bourbon från Bardstown, Kentucky, världens bourbon-huvudstad och hem till den årliga Kentucky Bourbon Festival . Detta område är känt för att producera de bästa bourbonsna, så när du ser ett litet hantverksdistillery från Bardstown, kan du förvänta dig att det är bra.

Corner Creek destilleras från en mosfisk av vete, majs och råg och det är flaska på 88 bevis (44% ABV). Medan det är en fullmatad whisky, har den inte den hårdhet som finns i många whiskyer av denna styrka. Detta gör det också till en idealisk kandidat för cocktails eftersom det inte kommer att gå vilse i mixen. Om du gillar en mjukare whiskyprofil som behåller signaturens smak av bourbon, är Corner Creek ett bra alternativ.

Corner Creek flaskan är också distinkt i whiskyvärlden. Du kommer att kunna känna igen det direkt eftersom det är lång och snyggt - nästan som en Champagne-flaska - snarare än den vanliga squat-flaskan av bourbon.

Som det är fallet med många mindre andelsföretag, har Corner Creek inte den största distributionen. Ändå är den här tillgänglig i de flesta stater i USA, vilket är en trevlig överraskning.

Håll ögonen på det och fråga om det på din lokala butiksaffär (de gillar att få nya förslag).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 62 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)