Pott av Guld Cocktail Recept

Enkel, elegant, uppfriskande och ganska underbar, det här är Guldpotten. Det får bara ha fem ingredienser, men det här är några intensiva smaker som fungerar extremt bra tillsammans. Läser det här receptet, du kanske tror att det är en mild, sötdryck - tills du kommer till gingerölet. Det är denna tillägg som verkligen sparkar smaken upp till en ny nivå av intresse.

Jag fann att jag föredrar det här med St. Germain över en elderblommesirap, även om drycken som gjordes med sirapen av antingen Darbo eller Monin var mycket bra också. Vilket du väljer att använda kan bara vara en fråga om vad som står till hands. För en springtime drink ( St Patrick's Day eller inte) är det här en pärla som snart blir en favorit.

Läs mer om Voli Vodka och dryckens näringsinfo under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Muddle gurka och mynta. Lägg till Voli och elderflower.
  2. Skaka och spänna i ett kyldt cocktailglas , sedan topp med ingefära öl.
  3. Garnera med gurkahjul och mynta.

En bit om Voli Vodka

Voli följer trenden i "friskare" destillerad sprit. Rapporterat är dessa "25-40% lägre i kalorier än ledande varumärken" och det gör dem till en bra bas till att börja med för dem som tittar på kaloriintaget.

Men vi måste också komma ihåg mixarna av dessa cocktails eftersom varje ingrediens kommer att bidra till en högre kaloriantal totalt sett. För det här receptet är det cirka 178 kalorier per dryck (det här varierar beroende på den elderblommedelrediens du använder).

Voli Vodka-serien innehåller Lyte (den klara vodkabasen) och 4 smaker, som är ganska intressanta och värda provsmakningar. Deras smaksatta vodkas är citron, espressomelé, hallonkakao och apelsinvanilja. Kolla in på Voli hemsidan för mer info.

Kalorier i Elderflower-alternativen

Medan vi är föremål för kaloriantal, låt oss titta på hur 3 alternativ för elderflowersmak jämför. Nedan är de beräknade kalorierna för 1/2 ounce som serveras i detta recept.

Som du kan se kan det finnas en stor skillnad beroende på vilket varumärke du väljer. Det viktigaste att komma ihåg är att om du räknar med kalorier, kolla på det enskilda varumärkets näringsinformation.

Ginger Beer Nutrition

Kalorierna i ingefära öl varierar beroende på varumärke också. Jag har hittat ingefära öl som sträcker sig från 12-25 kalorier per 1 ounce servering. Det är också troligt att du kommer att använda mindre än en ounce när du fyller Guldkruven, så ta hänsyn till det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 319
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 168 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)