I Turkiet är Puddings and Custards Serious Desserts

Fem av de bästa turkiska puddingarna

När var sista gången du hade pudding till efterrätt? I turkiska köket är puddingar, vaniljer och andra desserter gjorda med mjölk inte bara barns grejer. De är seriösa dessertkostnader som har varit närvarande i köket i århundraden.

Mjölkbaserade efterrätter är en favorit hos hemkockar, särskilt de med barn, men de är också älskade av alla. Du hittar även dem på menyn på de finaste restaurangerna.

Café-stil restauranger som serverar bara puddingar, mjölk desserter och turkiskt kaffe och te är mycket populära i de stora städerna. Vissa har blivit kända franchisor med platser över hela landet.

Det finns inget bättre än att koppla av på en söndagsmiddag, och sedan gå ut för en skål med söt, mjölkad vanilj och ett glas nybryggt turkiskt te eller kaffe.

Turkiska puddingar är vanligtvis förtjockade med mjöl, vete eller risstärkelse. De sötas med socker och smaksatt med allt från saffran , rosenvatten och tallmastik till vanilj, choklad och jordgubbar som vi alla vet och älskar. En populär efterrätt innehåller även finhackad kycklingbröst!

Här är de mest kända och älskade turkiska puddingar, vaniljer och mjölk desserter.