Vad är en Pescatarian? Vad äter pescetarians?

Pescatarian (ibland stavad "pescetarian" med ett e) är ett ord som ibland används för att beskriva dem som avstå från att äta allt kött och djur kött med undantag av fisk. Det vill säga en pescatarian eller någon som följer ett pescetarian sätt att äta upprätthåller en vegetarisk kost med tillägg av fisk och andra skaldjur som räkor, musslor, krabbor och hummer.

Med andra ord är en pescetarian en person som äter fisk men äter inte biff, kyckling, fläsk eller någon annan form av kött - bara fisk och skaldjur samt vegetariska livsmedel som bönor, grönsaker, frukt, mjölk och korn, och en pescetarian (adjektiv) diet är en kost som innehåller fisk men inte stek, kyckling, fläsk eller någon annan typ av kött.

Skäl att gå Pescatarian

Även om ordet inte används allmänt och en pescatarian inte är tekniskt vegetarian, antar fler och fler människor den här typen av kost, vanligtvis av hälsoskäl eller som en språng till en helt vegetarisk kost . Vilka är anledningarna till att anta ett pescetarian sätt att äta? Föredragandena citerar ungefär samma motivatorer som hela vegetarianer och till och med veganer : personlig hälsa viktminskning och livslängd, ett minskat miljöpåverkan och djursjukdomsbekymmer. Vissa människor följer också en pescatarian diet av religiösa skäl.

Pescetarians tror ofta att måttlig konsumtion av fisk eller fiskoljor, som är höga i Omega-3-fettsyror, är nödvändig för optimal hälsa, även om vegetariska alternativ, såsom linfröolja och hampmat .

Pescatarians kan också tro att fisk är en nödvändig proteinkälla, men det finns gott om köttfria och fiskfria källor tillgängliga för vegetarianer och till och med veganer, inklusive ägg, mager mjölk, bönor, linser, nötter och mer.

Orolig för att få tillräckligt med protein på en vegetarisk kost? Var inte! Det finns många sätt att behålla en proteinrik kost utan att konsumera kött eller fisk.

Är pescetarians betraktad som vegetarisk?

Nej. En pescatarian är inte vegetarian eller till och med en vegetarisk typ . Det finns mycket förvirring över vad en vegetarian är och inte , men ingen definition av begreppet innehåller någonsin fisk eller skaldjur.

För att vara 100% klar, utesluter en vegetarisk diet alla djur; och fisk är djur. Därför kan en diet som innehåller fisk eller en person som konsumerar fisk inte ordentligt kallas en vegetarian. En pescatarian är INTE vegetarian, och en vegetarisk kost innehåller inte fisk . Period.

Är pescetarians samma som semi-vegetarianer eller flexitarianer?

Inte riktigt, men sorts. En "semi-vegetarian" - en "flexitarian" - är någon som äter en mestadels vegetarisk kost, som ibland kompletteras av kött, men det finns ingen riktig överenskommelse om definitionen av hur ofta man kan äta kött och fortfarande kallar sig semi-vegetarian eller en flexitarian: En gång om dagen? En gång i veckan? En gång i månaden? Pescetarians är inte begränsade till "tillfällig" fisk och kan äta fisk så lite eller så ofta som de föredrar.