Brittisk mat är dålig-myt eller verklighet?

Brittisk mat kan en gång ha varit skämt av skämt, men inte längre

Brittiska köket har länge kategoriserats som "dåligt" för sin förmodade dålig mat, brist på fantasi, stodgy puddingar och svagt te. Med en historia av krigstidens rationering, industrialisering och nu dominerande av stora stormarknader är det inte någon överraskning att detta falska intryck har utvecklats.

Men som någon annanstans i världen finns det både god och dålig mat i hela England. Den illusion som landets mat är dåligt kommer från missuppfattningen av vad som passerar för brittisk mat, inte vad brittisk mat egentligen är.

Du kan upptäcka att många av Englands nuvarande rätter är faktiskt moderna, väl förberedda och ganska läckra. Så låt oss riva ner några av de brittiska dåliga matmytterna.

Det finns begränsade val

Myt: Briterna äter bara fisk och flingor och rostbiff, och skotten förbrukar bara gröt och haggis . Irländarna lever på potatis och de walisiska, porrerna.

Ja, britterna äter något av detta, men de äter också många andra livsmedel, inklusive klassiska livsmedel som kommer med en lång historia. Det finns kött, ostar, frukter, grönsaker, mejeriprodukter, bröd, färsk fisk och skaldjur i menyerna. Repertoaren av brittisk mat innehåller stora puddingar, pajer, pasties, bröd, soppor och grytor. Och vem var det som uppfann smörgås och eftermiddagste? Britterna självklart.

Allt detta kulminerar tillsammans i ett kök som är förtrollat ​​i historien med ett starkt matarv. Brittisk mat är också olika. Den har omfattat och absorberat maten från många andra kulturer. Den indiska matkyllingstikka masala anses vara den tredje nationella skålen i England.Under de senaste åren har behovet av att känna vår livsmedels urkomst blivit en viktig faktor när det gäller att välja och laga mat - och Storbritannien är inget undantag. Explosionen av matlagningsprogram på TV, kokböcker och matlagningsappar och kockkockar har också ökat profilen för brittisk mat och matlagning.

Det finns bara fyra grönsaker

Myt: Brittarna äter bara morötter, ärtor, groddar och kål.

Och låt oss tillägga att dessa grönsaker också kokas i minst 30 minuter och är vanligen mosade innan de äts.

Eftersom både Storbritannien och Irland är främst jordbruksländer producerar de mer än bara ovanstående. Faktum är att de olika grönsakerna är för långa att lista här.

När det gäller matlagningsmetoden var det ett nationellt skämt som innan söndagsresten placerades i ugnen skulle grönsakerna kokas. Lyckligtvis har dessa dagar gått, och du hittar i brittisk mat att de flesta grönsaker nu ångas, eller har minsta mängd matlagning för att hålla deras färskhet och näringsvärde. Tack och lov för utbildning.

Det finns ingen anständig plats att äta

Myt: Det är svårt att hitta en anständig restaurang, och pubar har bara försvunnit.

Det kan ha varit sant för 30 år sedan - brittiska restauranger bestod av främst steakhouses med allestädes närvarande biff, chips och lökringar - men tack och lov är dessa dagar långt borta. Och det är inte bara i London. Under hela de brittiska öarna och i Irland finns bra ställen att äta överallt. Se bara till att du tittar på recensioner innan du väljer var du ska äta.

De kanske inte har helt försvunnit, men den stora brittiska puben är tyvärr i nedgång.

De flesta pubägare finner att försäljningen från dryckerna inte längre betalar räkningarna. Många har förvandlats till "gastro-pubar" där brittisk mat är betoning, och samhällsandan som höll en pub tillsammans har flyttat bort vilket gör plats för fler bord. Men genom Storbritannien och Irland kan man hitta anständiga pubar och om igen, om du inte känner till en bra lokal användning, kan du hitta en av de bra pubguiderna.

Det finns inga normala måltider

Myt: Brittarna äter middag till lunch, har te istället för middag och äter middag på sänggåendet.

Den här är förvirrande, eftersom det beror på var i Storbritannien du är - i norr hänvisar till exempel middag till lunch men inte så i södra delen av landet. Och för att lägga till förvirringen varierar vokabuläret över de brittiska öarna. (Ordvalet anses ofta vara en indikator på social klass i Storbritannien.)

Här är en snabb översättare av brittiska måltidsvillkor: