Vilket vin har minst socker?

Njut av ett glas genom att välja klokt

Inte överraskande är socker demonen för alla dieters. Och med god anledning. Sockerens tomma kalorier orsakar kaos på insulinnivåer, kan förvärra hälsofrågor och kan spela en roll i sömnlösa nätter, än mindre hjälp vid ackumulering av extra pounds. Så när en vinälskare bestämmer sig för att övervaka sockerintaget, är det bara naturligt att vilja ta reda på vilka viner som innehåller minst resterande restsocker.

Socker i vin

Vin görs från processen att omvandla druvets medfödda socker till alkohol via jäsning.

Enkelt uttryckt, om vinets jäsning stoppas långt innan allt socker omvandlas till alkohol, kommer vinet att innehålla mer kvarvarande socker och smaka sötare på gommen. Många söta efterrättsviner, sena skördesvin, starka viner och många regionala Rieslings med lägre alkoholnivåer (under 11 volymprocent alkohol) innehåller förhöjda sockernivåer.

Socker nivåer i vin

Oavsett om du föredrar rött över vitt vin eller gå för ett glas bubbla, finns det vissa typer av vin som har lägre nivåer av restsocker. Ett viktigt faktum att notera är att torkaren vinet, ju lägre sockerinnehållet är eftersom det mesta av sockret har avlägsnats (vilket är ett "torrt" vs. "sött" vin) under jäsningen. Nästa gång du handlar med vin eller beställer ett glas i baren, håll dessa tips i åtanke.