Easy Classic Elderflower Cordial Recept

En av de mest uppfriskande dryckerna för sommaren är en äldreblommig hjärtlig . Detta recept är snabbt, lätt att göra och en stor ursäkt för en lång promenad som samlar in blommor.

Elderflowersäsongen är kort slutet av maj till mitten av juli om du bor i norr eller i Skottland. De starkt doftande blommorna gör en underbar, uppfriskande drink som, när den lagras i steriliserade flaskor, kommer att hålla i flera veckor.

Ett varningstecken - om du är ute med att samla äldreblommor, se till att du har tillåtelse att välja dem och aldrig välja blommor från träd på vägkanten, eftersom de kan vara beskade med gasrök.

Även om hjärtat gör en uppfriskande drink, är den också användbar i många andra recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera sockret i en stor gryta / lagerpot eller en stor Pyrex-skål. Häll kokande vatten över och rör om tills allt socker har löst sig och låt svalna.
  2. Skaka citronens skaft med en fin rivare och lägg till sockervattnet.
  3. Skiv citronerna i tjocka skivor och lägg till vattnet.
  4. Tillsätt citronsyran och rör om.
  5. Slutligen lägg blommorna till vattnet och rör om igen.
  6. Skydda med en ren trasa och låt den branta i 48 timmar.
  1. Stam genom en ren fin muslinduk i en ren skål.
  2. Fyll i steriliserade glasflaskor med hjälp av en tratt (se noten nedan). Försegla och förvara på en sval, mörk plats (inte kylskåp) i några veckor eller bearbeta i ett vattenbad för att bevara för längre lagring. Ett annat alternativ är att frysa i plastflaskor.
  3. När du öppnat en flaska måste den förvaras i kylskåpet.

Anmärkning: Den hjärtliga är utspädd med fortfarande eller mjukt vatten eller används som smakämnen i glass, fruktdräkter (puréed frukt blandad med vispad grädde) och andra recept.

Så här steriliserar du flaskorna

För att sterilisera glasflaskorna , skölj i diskmaskinen eller sätt i en medium varm ugn (300 F / 150 C) tills flaskorna värms upp men inte röda hett. Hanteras varsamt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 135
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)