10 viktiga och populära Rum Tiki Cocktails

Utforska Recept för din nästa Tiki Party

Tiki cocktails är massor av roliga och bara en del av den större tiki-scenen. Det kan vara lite mer underjordiskt än det var i sin storhetstid på 1940-talet och 50-talet, men det är fortfarande levande och bra.

Tiki-parter är fortfarande ett populärt tema för många och drinkarna nedan är den mest populära cocktailen för ett sådant tillfälle. Först, låt oss ta en titt på vad som går in i en tiki-cocktail.

Vad är en Tiki Cocktail?

Det finns ingen riktig definition av vad som gör en drink värdig av kategorin "tiki". Det finns dock vissa egenskaper som finns i nästan alla tiki-cocktailar.

Rum, och mycket av det. De flesta tiki-cocktails inkluderar minst ett rum , men många kombinerar upp till tre olika stilar av sötluten.

Lager upp på tropiska frukter. I äkta tropisk stil ingår tiki-drinkar fruktjuicer och många recept inkluderar mer än en. När det är tiki-tid, var noga med att ha en bra tillgång till frukt som ananas , apelsin , passionsfrukt, guava och kokos .

Smaken domineras ofta av frukt och det hjälper till att dölja den stora smaken av alkohol. Det här är perfekt för drinkare som föredrar mindre alkoholsmak, men det gör det också lite farligare. De slutar prova så bra att en person nästan kan glömma hur kraftig de verkligen är .

Smakämnen. De två första egenskaperna är en indikation på att dessa drycker är allt annat än tråkiga eller enkla. Tiki-cocktailen har ofta fyra eller fler ingredienser som skapar ett bra djup för dryckens smak. Tiki-drycker är bland de mest intressanta och läckra smakupplevelserna du får.

Kryddor gör ett utseende. Även om det inte är ett krav i en tiki-cocktail, kommer du att upptäcka att många har en ingrediens som bara ger en krydda krydda. Pimento dram , kryddad rom och kryddor som muskotnöt finns i ett antal tiki recept.

Många sätt att göra en drink. Av en eller annan anledning är tiki cocktails de mest troliga dryck recepten att ha flera variationer. Nästan varje dryck på denna lista har fått ingredienser tillsatts, subtraheras och substituerats flera gånger under åren. Några knappt liknar vad vi accepterar som originalreceptet.

Varför är det så? En teori är att recepten ofta hölls hemliga så länge som bartenderna började tolka vad som kan vara i dem. Det är så mycket som händer i dessa drycker att det kan vara svårt att bestämma varje ingrediens, så de gav det sitt bästa gissning.

Mer Rum Cocktails att utforska