Mousserande Borage Cocktail Recept

En cocktail undrar rakt ut ur din egen trädgård, den Sparkling Borage Cocktail är en glädje att smutta under sommarmånaderna. Funktionen hos detta ginrecept är den härliga boragejuren och dess ätbara blommor, som är frusna i eleganta isbitar.

Borage är en årlig ört som självfrö, vilket gör det till en relativt vårdfri anläggning att växa. För trädgårdsmästare är det en favorit följeslagare för grönsaker eftersom det lockar pollinatorer och det är fantastiskt i vildblommar. Dess fantastiska stjärnformade blå blommor är stjärnans attraktion. Både blommorna och unga blad smakar som gurka.

I den Sparkling Borage Cocktailen, är en hemlagad sirap sirap parade andra lätta växtbaserade smaker, inklusive elderblomma och enbär. För gin, uppgradera till en av de nya hantverkarna som har en mjukare profil som Leopolds amerikanska Small Batch Gin eller The Botanist . Dessa producerar en härlig och delikat cocktail som inte kan skapas med en traditionell London Dry Gin.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Häll gin, St. Germain, boragsirap och limejuice i en cocktailskakare fylld med is.
 2. Skaka bra .
 3. Stam i ett kylt cocktailglas .
 4. Tillsätt borage blomma isbitar och topp med Dry Juniper Berry.

I stället för enbärsfröen kan du använda klubbens läsk eller liknande lättsmakad soda. Du kommer dock att upptäcka att enbärsfröen lägger till en uppfriskande smak av smak när du använder en gin som fokuserar mindre på enbär .

Det är fortfarande enbär, men ett annat spel på smaken.

Borage Simple Sirap

Borage är en fantastisk cocktail ingrediens på grund av sin delikata gurka-liknande smak. Det är även den traditionella garneringen för en Pimms Cup och har upplevt en återupplevelse de senaste åren. Ett av de enklaste sätten att få det till drycker är genom en enkel sirap.

För sirap, välj unga blad och blommor. När växten åldras blir bladen prickiga och är inte så roliga att hantera. Sirapen i sig är lika lätt som att göra någon annan enkel sirap , du lägger bara till ört efter smak.

 1. I en liten kastrull kombineras 1 kopp vatten och 1 kopp socker.
 2. Över medelvärme, rör om tills sockret är helt upplöst och låt sakta koka.
 3. Tillsätt 1/2 kopp boragblad och blommor och rör om.
 4. Minska värmen, täck och simma i ca 15 minuter.
 5. Ta bort från värme och låt den branta i minst en timme.
 6. Avlägsna boraget från sirapen med en finmask.
 7. Flaska och kylskåp. Det kommer att vara bra i två veckor eller mer.

Prova denna sirap i liknande lätt flavored cocktails och drycker. Det lägger till en uppfriskande touch till Gin Rickey och ger nytt liv till ett stort glas limonad .

Vackra Borage Flower Ice Cubes

Rädda dina bäst blommiga blommor för isbitarna . Blommorna börjar rosa och utvecklar en fantastisk blålila färg som de mognar. De ser fantastiska ut i denna annars klara cocktail.

Att göra blommig is är en tvåstegs process eftersom du ger blomman en frusen grund för att vila på innan du fyller kuben. Du behöver bara lämna dig tillräckligt med tid - lite över en dag - för att låta dem frysa helt.

 1. Fyll iskubbrickor halvvägs med destillerat vatten och frys.
 2. Placera en enda borageblomma på varje kub.
 3. Fyll kuber resten av vägen med vatten och frysa.

Detta kan göras med andra ätbara blommor som pansies också. Var alltid säker på att dina blommor odlas utan kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel och egentligen säkert att ätas. Att växa ensam säkerställer att även om ekologiska ätbara blommor kan hittas på vissa jordbruksmarknader och andra försäljningsställen.

Hur stark är den Sparkling Borage Cocktail?

Som en martiniliknande dryck är den Sparkling Borage Cocktail en relativt känslig när det gäller alkoholhalten. På högsidan kommer det att vara cirka 20 procent volymmängd (40 bevis) , men det kommer att variera lite. Det motsvarar liknande drycker som Key Lime Pie Martini .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 648 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 6 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)