Hur man gör perfekt Shortcrust för hand eller maskin

Det finns verkligen ingen anledning att vara rädd för att göra kakor bakverk . Bakverket kan göras antingen med hand eller med en matberedare. Shortcrust bakverk är lätt att göra och det är ett av de mest mångsidiga bakverk som det kan användas för både salta och söta rätter.

Shortcrust bakverk är ingenting annat än en blandning av mjöl, vanligtvis vanlig mjöl eller allround, som det är känt i USA, och en fet, antingen smör, svamp eller en blandning av båda. Dessa är bundna med antingen kallt vatten eller med ägg för ett rikare bakverk. Se tips för att göra ett framgångsrikt shortcrust bakverk. Detta recept är för 10 uns eller 300 gram konditorivaror. Om du är osäker på hur mycket konditorivaror du ska göra, kolla bakverkräknaren .

Vad du behöver

Hur man gör det

Handgjord metod

Livsmedelsprocessormetod

Om du har en matberedare kan det påskynda bakverk. Jag föredrar att använda en processor eftersom puls undviker överhanteringen av blandningen vilket kan resultera i hårt torrt bakverk, ett vanligt fel.

8 tips för att göra det bästa Shortcrust Pastry

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 152
Totalt fett 13 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 215 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)