Fryst Piña Colada Cocktail Recept

Piña colada är en mycket populär cocktail och en som du kan servera blandad eller skakad. Hur som helst, det är en bra drink med den ikoniska smaken av ananas och kokosnöt bakom ditt favoritrom. I tropiska cocktails värld är det en av de bästa och det är ännu bättre när du gör det från början.

Receptet är otroligt enkelt, vilket kräver bara några få vanliga ingredienser. Kasta allt i mixern , ge det en bra virvel, och du kommer att ha den färskaste piña colada möjlig. Efter den första smaken kommer du att sparka själv för alltid köpa en piña colada mix.

När du upptäcker undra på en frusen piña colada, prova den skakade versionen (det är ännu enklare). Du kan också byta rum ut från brandy och njuta av en kappa colada . Om du hoppar över spritet helt och hållet, får du dig själv en coco colada . Men du blandar upp det, det här är en av sommarens bästa drycker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla ingredienser med is tills det är fint och smidigt.
  2. Häll i ett kylt orkanglas .
  3. Garnera med en körsbär och ananas kil. Knack körsbären till ananas med en cocktailspettare för att skapa en garnering som kallas "flagga".

Om du vill att drycken ska vara tjockare, lägg till mer is. För en tunnare dryck använd mindre is eller tillsätt mer juice.

Välj ditt rum

Den blandade piña colada är tjock, mysig och fylld med smak.

På grund av det är ditt val av rom inte lika kritiskt här som det kan vara i andra cocktails. Men som med någon cocktail, kommer den sprit du börjar med att göra en skillnad i den färdiga drycken.

För den bästa piña colada, välj ett anständigt vitt rom. Överväg att gå bort från de mest kända varumärkena och plocka upp en som är lite mer obskär. Det finns många bra alternativ utöver Bacardi och liknande. Ge dem som Shellback eller Flor de Caña ett försök och se vad du tycker.

Det stora med att utforska Rom är att det finns många rimliga priser tillgängliga. I de flesta fall behöver du inte spendera en förmögenhet på rom för att upptäcka en ny favorit.

Om du vill lägga till en antydan av smak väljer du ett smaksatt rom. Du kan antingen göra dina egna fruktinfusioner eller köpa en som är redo att gå. Varumärken som Brinley och Cruzan gör några roliga smaker som kan ge en trevlig bakgrund till denna cocktail.

Bättre än en Piña Colada Mix?

Det är otroligt enkelt att plocka upp en av de många flaskans piña colada-blandningar som finns tillgängliga . Varför skulle du vilja kämpa med det här receptet när det är okej i en enda flaska? Först och främst tror vi knappast att fyra ingredienser frågar för mycket. För det andra måste vi gå tillbaka till det gamla ordspråket som färskt är bäst .

Många av piña colada blandar du hittar på spritbutiken lämnar mycket att önska när det gäller smak. De fylls ofta med konstgjorda ingredienser och konserveringsmedel för att säkerställa att de kan sitta på hyllan i flera månader i taget (om inte längre). Varför utsätta dig för det när det är lika lätt att hämta några billiga ingredienser så att du vet vad du dricker?

Genom att skapa drycken från grunden kan du välja dina proportioner och ha större kontroll över smaken. Kanske vill du kasta några färska bitar av ananas i mixern eller använd ett kokosnötsrom och lite mindre kräm.

Med ett recept som detta kan du göra dessa val och producera en bättre provsmakning, billigare dryck skräddarsydd för din personliga smak. Dessutom, med en piña colada-mix sitter du fast med den där en drinken. Om du köper grädde av kokosnöt och ananasjuice separat finns en helt ny lista med cocktails till ditt förfogande.

Piña Coladas berättelse

Historien säger att piña colada skapades 1954 av Ramon "Monchito" Marrero Perez. Vid den tiden var han bartender på Beachcomber Bar i Caribe Hilton i San Juan, Puerto Rico. Hans avsikt var att fånga tropens smak i ett glas och han gjorde ett underbart jobb.

Under de närmaste årtiondena nåddes cocktailen av de karibiska resenärerna som förde berättelser om det hemma. Det var emellertid inte förrän släppan av Rupert Holmes 1979 hit sång, "Escape", att drycken ökade i popularitet. Känner inte igen titeln? Det kallas också, ganska lämpligt, "The Piña Colada Song." Om du behöver en påminnelse om det, sluta bara karaoke natt och du är nästan säker på att höra det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 814
Totalt fett 16 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 25 mg
kolhydrater 147 g
Kostfiber 21 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)