Orgeat Syrup Cocktails

Orgeat ( uttalad "or-zat" ) sirap är en alkoholfri mandelsmakad sirap som vanligtvis används i tiki och klassiska cocktails, framför allt i Mai Tai. Den krämiga och opaliserande sirapen är typiskt gjord av blancherade mandlar , vatten, socker och ros eller apelsinblomma. Ursprungligen var den gjord av en bygg-mandelblandning. Detta kopplas till sitt ursprung på latin, där ordet översätts som gjord med korn.

En gång upptäcktes att mandlarna tillät sirap att suga upp mer smak, kornet tappades. Även om orgeat sirap är unik, kan du ersätta den med mandelsirap som sin närmaste ersättare.

Orgeat Syrup Cocktails

Orgeat sirap finns tillgänglig online och i spritbutiker. För dem som utformar en "klassisk" bar är orgeat en viktig mixer att ha på lager.

Orgeat i andra kulturer

Många olika kulturer använder en version av orgeat sirap-italienarna dricker orzata , grekerna konsumerar soumadha , och de i Tunisien och Libyen firar bröllop och förlovningsfest med en kyld rozata .

Faktum är att rozaten är en symbol för lycka, glädje och renhet på grund av sin vita färg och färska blommiga smakar.

Många av dessa varierade versioner kommer i flera smaker som traditionell mandel, banan, mango och pistasch. Det förvånansvärt är att den venetianska drycken, horchata, är likadan och gjord av malda mandlar, sesamfrön, ris, korn och tigernötter eller melonfrön. Orgeatsirap har också använts som en rik sötningsmedel i alkoholfria drycker som lemonad och fruktstans. Till och med recept för pajfyllningar, milkshakes och kaffe blandas väl med orgeat sirap.

Gör det från början

Om du känner dig kreativ kan du själv göra hemlagad sirap. Det här är ett perfekt sätt att kontrollera hur mycket socker och smak som kommer in i din cocktail. Använd en matprocessor eller mixer för att komma igång, och se till att du har en ostskyddad sil och burk för att slutföra processen.

Helt enkelt samla ingredienser som råskivade mandlar, vatten, sockerrör, vodka och apelsinblommande vatten. Orange blossom vatten finns i en liten flaska i livsmedelsbutiker och spritbutiker. Det används ofta i franska och Mellanöstern kök och erbjuder många användningsområden för kosmetisk parfym, medicinska ändamål och den kulinariska världen.