Hummus Recept

En samling Hummus Recept

Hummus är ett dip / spridning som är gjord av kikärter. Faktum är hummus det arabiska ordet för kikärter. Du kanske märker att många hummus recept ringer för garbanzo bönor, inte kikärter. Oroa dig inte, garbanzo är den spanska översättningen av kikärter. De kallas cece bönor i Italien.

Hummus är en av de äldsta matarna som går tillbaka till det antika Egypten. Vi vet att kikärter användes ganska ofta över 7 000 år sedan.

Hummus Recept

Om du frekventa Mellanöstern restauranger och äter hummus, vet du att hummus smakar olika överallt. Vissa typer hummus har en stark citronsmak, vissa har en överväldigande vitlöksmak och vissa hummus har en kryddig ton. När du gör din egen hummus måste du hålla dina egna smakprov i åtanke. Om ett recept kräver mycket tahini och du inte gillar tahini, skala ner beloppet eller helt enkelt utelämna det. Det roliga med mat i Mellanöstern är att ingrediensmängderna inte är inställda i sten. Lägg till lite av detta och ta bort det och du har fortfarande ett kulinariskt mästerverk!

Här är några bra hummus recept som har olika ingredienser gör hummus mer spännande!

Serverar Hummus som förrätt

Hummus gör verkligen ett bra alternativ till chips och dopp.

Servera en typ hummus eller en mängd med pita bröd kilar, pita chips, färska grönsaker, eller prova en av dessa aptitretare idéer med hummus .

Presentationen är viktig när det gäller hummus eftersom det ser blött ut oftast. Bland är vanligtvis lika tråkig och du vill inte att hummuset ska gå vidare eftersom det ser tråkigt ut. Stänk röda paprikaflingor eller paprika på toppen för att lägga till en liten färg. Servera hummus i färgglada skålar. Presentationen kan vara nästan lika viktig som smaken.

Oavsett hur du äter det, hummus är ett hälsosamt mellanmål och det är säkert bättre för dig än det gamla standby-salsa och tortillakakor.