Zombie Cocktail: 2 recept för den berömda Tiki Drink

Zombie är en populär tiki-cocktail. Den är fylld med rom och frukt och är känd för att vara en av de mest kraftfulla cocktailerna du kan göra. Det enda problemet är att ingen kan komma överens om hur man gör det!

Zombies historia

Mystiken i den zombie-cocktail som startades under början av tiki-scenen . Det var en tid då två av ledarna i dessa nya tropiska teman barer var i hård konkurrens. Det är ingen hemlighet att Don Beachcomber och Victor Bergeron (av Trader Vics berömmelse) behöll sina recept tätt bevakade, till och med krypterar deras barstock med topphemliga koder.

Det antas att Don skapade zombie runt 1934. Gary Regan noterar i " The Joy of Mixology " att det först tjänade vid orkanen Bar på 1939 World's Fair i New York.

Denna sekretess kan ha varit bra för företag på den tiden, men det utgör ett problem för moderna bartendrar som vill återskapa de berömda recepten . Tänk dig att försöka hitta alla frukter och den exakta mängden rum som hälls i en cocktail som kan ha 9 ingredienser eller mer!

Det lämnar oss med många recept för samma dryck. I alla fall är det komplicerat och du har bäst en välsorterad bar om du vill ta på någon av dem.

Här är vad vi vet om Zombie-cocktail:

Två av de mer populära recepten finns nedan. Oavsett vilken du väljer, kommer det att bli en bra drink för en avkopplande happy hour, tropisk sommardryck eller en jakande Halloween partycocktail . Det finns också en klassisk tiki-cocktail som heter Zombie Punch , som också tillskrivs Don.

Zombie Cocktail Recept

Detta första receptet kommer från Dale DeGroffs bok, " The Cocktail Craft . "

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktail shaker med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett stort glas med is.
  4. Eventuellt, flyta det högt säkra rummet ovanpå den färdiga drycken.
  5. Garnera med mint och frukt.

Gary (Gaz) Regans Zombie nr 2

Regan innehåller två Zombie recept i The Joy of Mixology . Det här är det andra och han noterar att det var anpassat från Jeff Berrys Beachbum Berry's Grog Log (2003).

För att göra denna drink, häll följande i din cocktail shaker:

Skaka drycken och toppa med en float på 1/2 ounce 151-bevis rom. Garnera med en maraschino körsbär, ananas spjut och mint sprig.

Fler tips om Zombie Cocktail

De är bara två av Zombie recepten tillgängliga. Du hittar mer i Kaiser Penguin's Zombie Recipe Comparison, som innehåller några bra kommentarer.

Som du kan se från dessa recept kan Zombie ta en helt annan smak beroende på vem som blandar den. Detsamma kan ses i varje tiki-bar du besöker.

Glas och is. Glaset och isen är ännu en annan tvivel med Zombie. Några recept anger tydligt krossat is medan andra helt enkelt säger "isfyllt glas" och andra nämner ingen is. Personligen tycker jag att is är nödvändigt och skulle aldrig hoppa över det.

Zombie serveras alltid i ett långt glas. Det finns ett specifikt glas som kallas "zombieglaset" och det här är inget annat än en 12-ounce version av den genomsnittliga highball- eller collinsglasögon .

Vissa bartender gillar att servera det i orkan glas eftersom det har en mer tropisk utseende.

Hur stark är Zombie Cocktail?

Zombie är en romfylld, berömd spritdryck, men hur stark är det ? Zombie receptet du väljer kommer att göra en värld av skillnad!

Låt oss bara anta att de primära rummen är alla 80-säkra, Curacao och Apple Jack är 60-bevisa, och vi inkluderar 151 Rom Float.

I det här fallet skulle dessa två recept ersätta:

Skillnaden är signifikant eftersom Regans recept använder en hel 4 uns av de tre första rummen tillsammans med applejacken. DeGroffs recept använder bara 3 1/2 uns sprit totalt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 451
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)