Traditionella och moderna venezuelanska recept

Venezuelanska recept som får dig att laga mat som en infödd

Venezuelansk mat är kustnära, andinska och tropiska med europeiska influenser (särskilt italienska, spanska och franska) samt traditionella rätter från inhemska kulturer och Afrika. Varje region i Venezuela lägger sin egen spinn på samma maträtt.

I allmänhet är kokosnöts, plantains, skaldjur, get, majs och pastarätter alla en del av blandningen som utgör venezuelansk mat.

Längs kusten finns fisk, skaldjur, fisk soppor, fisk grytor och rätter med kokosnöt riklig. I Andes bergiga områden är maten helt annorlunda.

Medan ispas (en typ av bröd eller pannkaka) traditionellt är gjord med majsmjöl överallt i Venezuela, i Andesna, är de gjorda med vete. Också vanliga i Andesna är härda kött och korv och sötvattenöring från de många Andes sjöar och strömmar.

I Amazonas tropiska områden är yucca, majs, bönor, bananer, sköldpaddor, tapirer, apor, fåglar och friterad myror dagens ordning. Ett typiskt bröd är casabe , gjord av yucca mjöl.

Känd för högkvalitativa nötkött och låga priser, venezuelaner skryta parillas (mixed grill), muchacho (rostbiff), solomo (linse) och lomito (biff).