Venezuelansk svart bönorrecept

Konserverade bönor är en bra genväg, men när du har tid att sakta smaka en pott av bönor, lönar sig det med rik smak.

Dessa långkokta svarta bönor är krydda venezuelansk stil. Svarta bönor är en gemensam sidrätter i Venezuela , särskilt som en del av den nationella måltiden, pabellon criollo .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj bönorna och dra dem över natten i vatten.
  2. Töm bönorna och täck dem med färskt vatten (eller kycklinglager eller köttböna om så önskas). Lägg till hackad rödpeppar. Låt bönorna simma och laga dem över låg värme tills de bara är ömma.
  3. Om du använder bacon , laga den i en stor stekpanna tills den är spröd. Ta bort bacon från stekpannan och reservera för ytterligare användning. Tillsätt den hackade löken och malet vitlök till det baconfett som finns kvar i spisen och laga dem över låg värme tills de är mjuka, genomskinliga och doftande. (Om du inte använder bacon, laga lök och vitlök i ett par matskedar olivolja).
  1. Tillsätt kummin och brunt socker till löken och fortsätt att laga mat tills det är brunat, mjukt och doftande.
  2. När bönorna är mjuka, ta bort två koppar av de kokta bönorna och bearbeta dem i en mixer med lökblandning. Tillsätt blandade bönor och lök till resten av bönorna. Smaka på kryddor och krydda med salt, peppar och Worcestershire sås (tillval).
  3. Fortsätt att laga bönor tills de är mycket ömma, tillsätt vatten om nödvändigt eller låt det överskottsvatten koka bort tills önskad konsistens nås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 302
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 457 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 12 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)