Fryst Kokosnöt Smoothie (Cocada Venezolana)

Frysta drycker och smoothies är populära i hela Sydamerika, kontinenten är hem för ett fantastiskt utbud av tropiska frukter som är perfekta för blandning och juice. Denna speciella drink från Venezuela är mycket enkel, bara färsk kokosnöt blandad med lite mjölk och is, och strö med lite kanel. Det är söt men uppfriskande, perfekt för en varm sommardag.

Kondenserad mjölk är en populär ingrediens i sydamerikanska frysta drycker, men om du föredrar mindre sötma, kan du använda vanlig mjölk (och / eller kokosmjölk ) och tillsätt socker till smak. Denna dryck är särskilt slät och krämig om du gör den med en industriell styrka blandare, som en Vitamix . Om du känner dig särskilt ambitiös, börja med färska kokosnötter och blanda kokosnötköttet och kokosmjölken tillsammans, tillsätt regelbunden mjölk och socker efter smak. Lär dig hur man öppnar en kokosnöt och gör kokosmjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera den frysta kokosnoten, mjölken, kondenserad mjölk, nypa salt och vanilj i mixern. Blanda tills det är så smidigt som möjligt. Du kan servera cocadan som utan is, lägga till ytterligare mjölk för att uppnå önskad textur.
  2. För att göra en frusen version, lägg till is och blanda tills önskad textur nås. (Denna metod fungerar bra med mer traditionella bländare. De kan inte helt bearbeta kokosnöt. Isen bidrar till att göra en mer konsistent konsistens). Servera omedelbart med ett streck pulverformigt kanel ovanpå varje glas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 845
Totalt fett 55 g
Mättat fett 45 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 292 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 11 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)