Venezuelan Perico - äggröra med lök och tomater

Perico är en smaklig venezuelansk frukosträtt med äggröra kryddat med sauterade lök, tomater och paprika. Det serveras ofta i ispas , ett venezuelanskt ägg McMuffin av sorter.

Om du inte vill göra ispas, servera med majs eller poppyserade muffins, engelska muffins eller multigrain eller helvete toast. En sida av bacon eller korv, precis som med någon äggskål, gör ett bra tillägg för en helg frukost eller brunch.

Perico betyder parakit på engelska. Vissa tror att namnet på denna maträtt härstammar från dess färgglada presentation av rött i tomaterna, den gröna i peppar och den gula av ägget. Perico görs oftast hemma, och varje familj har sin egen version som den gillar mest, liknar omeletter i USA

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ägget tillsammans med grädden. Avsätta.
  2. Smält smöret med oljan i en stor nonstick-stekpanna.
  3. Tillsätt de hackade lökarna på pannan och sautar över medelvärme tills de är genomskinliga.
  4. Tillsätt tomaterna och grön paprika och koka över medium värme tills mjukt, 8 till 10 minuter.
  5. Häll ägget och krämblandningen i stekpannan och koka försiktigt, rör om dem lätt och vänd dem när de lagar mat.
  1. Koka ägget till önskad smak och krydda med salt och peppar efter smak.
  2. Servera varma med ispas eller andra brödval.

variationer

Detta recept är den traditionella blandningen av ägg, tomater, lökar och gröna paprika i smör. Du kan ändra upp denna blandning på många sätt.

Vissa venezuelaner föredrar scallions eller rödlök till gula eller vita lök, och det kan bara göras med äggvitorer om du vill titta på ditt äggintag.

Smakfulla tillsatser inkluderar vitlök, varm chili peppar, cayennepeppar, skinka och bacon. Det går till en helt ny nivå med smält eller riven ost på toppen. Servera med en skiva ost på sidan eller toppad med hackad tomat. Eller garnera med skivor avokado antingen på plattan eller inuti en ispa "smörgås". Svarta bönor kopplas väl med perico, speciellt om det serveras för brunch.

Om det är brunch, sköljer venezuelanerna ofta ner med en öl. Bloody Marys eller Mimosas gör alltid brunch till ett tillfälle.

Och självklart, ha espresso om du vill gå helt autentisk venezuelansk. Annars, drick cappuccino eller din favorit mörka grill.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 157
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 158 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)