Pabellon Criollo Recept

Pabellon criollo är den traditionella bönan och risrätten i Venezuela. Svarta bönor ( caraotas negras ) och ris åtföljs av övre skivor flankbiff som har kokats med tomater.

Namnet pabellón betyder flagga, och skålen är ordnad på plattan så att de röda tomaten och biffen, svarta bönorna och det vita riset liknar de tre ränderna i en tri-färgflagga. Servera med skivad stekt plantain ( tajadas ) på sidan ( con barandas eller sidesails) och / eller med ett stekt ägg på toppen ( en caballo ).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera flankbiffen i en kruka med bouillon och täck med vatten.
  2. Koka och simma på låg i 1 1/2 timmar, eller tills köttet är ömt. Ta bort från värme och låt köttet svalna i kruken med juice.
  3. Sauté 2 tsk skivad vitlök i 4 msk vegetabilisk olja i 1 till 2 minuter. Tillsätt 2 koppar vatten och 1 tsk salt och koka.
  4. Tillsätt riset i kokande vatten , sänk värmen och låt riset falla i 10-15 minuter. Stäng av värmen och låt riset täckas i 5 minuter mer.
  1. Tillsätt 2 msk vegetabilisk olja till en stekpanna och sauté hälften av hackade lökar med resten av den malet vitlökan tills det är mjukt.
  2. Lägg burken med svarta bönor (undrained), 1/2 kopp vatten, kycklingbröd, kummin, vitlökspulver, ättika och 1/2 tesked salt och simma på låg värme i ca 10 minuter tills vätskan är reducerad.
  3. Skiv den kylda biffen mot kornet i tunna skivor. Köttet ska vara väldigt ömt och falla ifrån varandra. Skär de större bitarna i bitar med bitar med fingrarna.
  4. Tillsätt 2 matskedar smör till en porslin och laga resten av de hackade lökarna tills de är mjuka. Tillsätt tomaterna, 1 kopp stekpansaften och den skivade biffen och låt sjuda i 3 till 5 minuter. Ta bort från värme och kyla.
  5. Ordna köttet och tomaten på 1/3 av en serveringsfat. Placera riset bredvid köttet och lägg sedan bönorna på den andra sidan av riset, för att likna ränderna på en tri-färgflagga.
  6. Servera med stekta plantor på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 511
Totalt fett 22 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 969 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 11 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)