Krämig venezuelansk stil Lasagne: Pasticho Venezolano

Pasticho är en läcker version av lasagne som är mycket populär i Venezuela. Dess ursprung kommer från Medelhavet, där en liknande maträtt som heter pastitsio är gjord med rörformig pasta och mycket krämig bechamelsås . I Venezuela är Pasticho förberedd med vanliga lasagna nudlar skiktad alternerande med en tomatbaserad köttsås och Bechamelsås med ost och ibland skinka i skikten.

Jag är en omvandlare till denna typ av lasagne. Jag föredrar bechamelens gräddighet till den mer traditionella ricottaosten. Det kräver ett extra matlagningssteg, men det verkar väl värt det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka lasagna nudlarna enligt paketets anvisningar. Töm, skölj med kallt vatten och t åt sidan.
  2. Gör den röda såsen: Värm 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna eller stockpot. Tillsätt lök och vitlök och koka över lågt medium värme tills mjuk och doftande. Tillsätt markbiff, sojasås och Worcestershire sås och laga, rör om tills köttet är brunbrunet. Tillsätt stuvade tomater, tomatpasta, oregano, basilika, lövblad, socker och rött vin eller lager. Smäll över mycket låg värme tills såsen förtorkar och utvecklar en rik smak, ca 30-45 minuter. Smaka på kryddor och krydda med salt och peppar efter smak.
  1. Medan den röda såsen simmar, förbereda bechamelsåsen: Sätt smöret i en tung kastrull och smälta den över medium låg värme. Vispa i mjölet och koka tills smör / mjölblandningen är bubblig.
  2. Vispa mjölken i smör / mjölblandningen och koka över medium värme, omrör hela tiden tills såsen förtorkar. Tillsätt salt, muskotnöt (valfritt) och parmesanost och rör om tills det är smidigt. Smaka på kryddor och krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Förvärm ugnen till 350 grader. Montera pasticho: Sprid ett tunt lager av bechamelsås på botten av en 9 x 13 tums bakpanna . Täck med ett lager av lasagne nudlar. Täck nudlarna med ett lager av en tredjedel av köttsåsen. Topp köttsås med ett annat nudelslag. Sprid ett annat tjockare lager av bechamelsås (ca 1 kopp) ovanpå nudlarna, strö sedan 1/3 av mozzarellaosten och ett par matskedar av parmesanost över bechamelen.
  4. Upprepa med ett annat kött sås lager, sedan ett annat bechamel och ost lager. Upprepa med ytterligare ett kött sås lager, topp med ett slutligt nudlarlager, sprid sedan resterande bechamel över nudlarna och strö över resterande mozzarella och parmesanost över toppen.
  5. Täck lasagne med en bit folie och baka, täckt, i 30 minuter. Ta av folien och fortsätt att baka tills osten smälts och lasagnen värms igenom och bubbla. Låt svalna i 5-10 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 812
Totalt fett 42 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 1 547 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 5 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)