Classic Lemon Curd

Denna ostmassa är mycket populär i Kalifornien, där den vanligtvis tillverkas med inhemska Meyer citroner. En Meyer-citron är ett kors mellan en citron och en mandarinorange , och kom från Kina år 1908. Den planterades över hela Kalifornien, och kockarna blev snabbt förälskade med sina söta, komplexa smaker.

En gång en älskling av "California Cuisine" -rörelsen är citronkurva vanligt på många dessertmenyer. Om du kan få Meyer citroner, ge dem ett försök. Om inte, oroa dig inte; Det är fortfarande mycket gott med vanliga citroner. Medan det traditionellt serveras som en toppning för kakor, är det också underbart skedat över en skål med färska bär.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt 1-tums vatten till en medelstora kastrull och låt dem simma över låg värme. I en metallskål, vispa äggulorna och sockret i ca 2 minuter tills det är jämnt och väl blandat. Vispa i citronsaften och lust tills de kombineras.
  2. Placera blandningsbunken ovanpå kastrullen (skålen ska vara tillräckligt bred för att passa på toppen av kastrullen, men bör inte röra det kokande vattnet). Koka upp blandningen över vattnet, ständigt omrör med en gummispatel, skrapa botten och sidorna av skålen medan du rör om tills blandningen börjar tjockna och täcka baksidan av en sked. Den borde lämna en stig på baksidan av en sked och läser 170 ° F på en termometer. Låt inte blandningen koka. Detta tar ungefär 7 till 10 minuter. Ta bort skålen från vattnet. Stäng av brännaren.
  1. Vispa smöret i citronblandningen, tillsätt en skiva åt gången. Vänta tills varje smör är nästan helt upplöst innan du lägger till nästa.
  2. Sked citronkvarnen i en ren skål eller flera små glasbehållare och placera en plastplast direkt på ytan på ugnen för att förhindra att huden bildas. Låt osten svalna till rumstemperatur. Det kommer att fortsätta att tjockna när det svalnar. Kyl skummen tills den är klar att användas.

Recept Anteckningar och tips

• Kåpa och kyla, citronkvarnen håller i 2 till 3 veckor, eller placeras i en lufttät behållare och fryser i upp till 2 månader.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)