Quesillo: Venezuelan-Style Flan

Flan - även kallad creme karamell - är en spansk vanilj med karamellbeläggning. Quesillo är den venezuelanska versionen av denna söta spanska efterrätt. Som med spansk flan hälls karamellen först i formen och sedan tillsätts fläskblandningen. När quesilloen är bakad är det visat att karamellen är på toppen.

Var uppmärksam och uppmärksam när du bakar quesillo, eftersom flan inte ska vara överkokt eller det förlorar sin krämiga konsistens. Många tjänar flan vid rumstemperatur eller kallt, men det är också gott när det fortfarande är lite varmt.

Detta recept fungerar bra för en 8-kopps ringform, men du kan enkelt dubbla receptet för större mögel. Du kan också göra quesillo i enskilda formar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tung stekpanna eller gryta smälta sockret med ett par matskedar vatten över medelvärme, rör om och om, tills sockret har smält helt och börjar bli gyllenbrunt.
  2. Häll försiktigt varm karamell i formen, virvla runt den för att belägga botten och sidorna av formen (du behöver potholders för detta eftersom formen snabbt blir mycket het). Sätt mögel åt sidan.
  3. Förvärm ugnen till 325 F. Sätt lite vatten att koka. Vispa ihop ägg, kondenserad mjölk, helmjölk, vanilj och salt tills de är väl blandade eller blanda dem i mixern.
  1. Häll äggblandningen i formen. Placera formen inuti en panna med långa sidor (som en 9 x 13 arkskaka eller en grillpanna). Placera pannan på ugnsskivan och fyll försiktigt på pannan runt mögel med kokande vatten (för att göra en bain marie ).
  2. Baka tills flan inte längre jigglar mycket i mitten, eller bara tills en kniv som sätts in i flanet kommer ut ren, ca 20-30 minuter.
  3. Servera varma eller kalla.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 518
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 258 mg
Natrium 285 mg
kolhydrater 83 g
Kostfiber 0 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)