Chunky Homemade Salsa Recept

Det finns ingen ersättning för färsk chunky salsa, så ge upp den flaskiga grejer och gå för det! Du blir glatt överraskad över hur lätt det är att skapa din egen salsa, och hur snabbt den går ihop. Dina gäster kommer rave, och om de inte äter allt i ett sittande, kommer de att be att ta hem.

Denna hemlagade salsa är lätt att styra värmevis. Om du inte gillar det varmt är det lika bra utan chilen. Om du gillar det varmt, lägg till mer eller experimentera med varmare chilis. Känn dig fri att anpassa den till din egen smak. På samma sätt finns det de som inte kan tolerera smaken av koriander. Du kan lämna det om det är fallet för dig eller dina gäster.

Chunky salsa är bra med mexikanska rätter som konditor eller helt enkelt med tortillakorr som snacks eller aptitretare. Tillsätt den till en liten mayo eller gräddfil för en sydvästra salladsdressing. Servera salsa till frukost med ägg, omeletter eller frittatas. Naturligtvis kan du njuta av det med tacos, burritos och wraps.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera Serrano chili, tomater, röda eller söta lökar, gröna lök, koriander, kummin, chilipulver, oregano, vitlökspulver, tomatsås, gröna chili, rödvinäger, salt och peppar.
  2. Låt sitta över natten för att låta smakerna blandas.

Servera med skarpa tortilla chips som ett dopp eller servera som kryddor med andra rätter. Förvara eventuell kvarvarande salsa i en täckt behållare i kylskåpet i upp till två veckor (även om det är bäst om du kan äta det inom fem dagar).

Detta recept ger en stor mängd salsa, sex koppar. Du kan skära receptet i hälften om du inte använder det på några dagar.

Du kan också frysa delar av salsan i fryspåsar för att bevara den i flera månader. Du kan sedan tina det innan du använder och njuter av det. Om det verkar ha förlorat lite konsistens efter att det tinas, kan du alltid bearbeta det kort i en matprocessor så det är blandat snarare än tjockt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 17
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 25 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)