La Tizana: Tropisk venezuelansk fruktdryck

La tizana är en klassisk venezuelansk drink som åtnjutits vid födelsedagsfester, på stranden, på sommaren, med ett eftermiddagsmat - verkligen för alla tillfällen. Ordet tizana är den spanska versionen av tisan eller örtmedel / te, vilket är lämpligt eftersom tizanan definitivt är en uppfriskande pick-me-up. Drycken måste ha sitt ursprung i spanska sangria, men en tizana saknar rött vin och är beredd med ett större antal tropiska frukter. Den viktigaste ingrediensen är grenadin ( granadina i Venezuela), vilket ger tizana sin distinkt lila / röda färg.

För att göra tizaner, hugsas många olika typer av frukt och blötläggs i en blandning av apelsinjuice och limeade. Blandningen håller i en vecka eller så i kylskåpet, eftersom frukten smaker intensifieras. Vissa människor gillar att blanda det med läsk före servering. Servera tizanerna med plastrullarna som har en sked i slutet om du kan hitta dem, så att du kan njuta av den frukt som finns kvar i glasets botten när du har avslutat drycken.

Även om det inte var traditionellt, skulle den här drinken vara utsökt som en cocktail, kombinerad med rom, cachaça eller en annan aguardiente .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och hugga ananas, mango och / eller papaya och jordgubbar i 1/2 tum tärning och lägg till en stor kruka, inklusive eventuell juice. Skiv druvorna i hälften och lägg till den andra frukten. Skala, frö och hack 2 av apelsiner och lägg till. (Skär kvar orange i tunna skivor och lägg åt sidan för att servera på fönstret på varje glas). Skala och skiva banan i rundor, skiva sedan varje runda i hälften. Lägg till bananer till resten av frukten. Du bör ha ungefär sex koppar hackad frukt. (Använd någon form av frukt som du har till hands - andra bra val inkluderar persikor, kiwi, äpplen, etc).
  1. Täck frukten med ca 2-3 koppar apelsinjuice. Tillsätt burken med frusen kalkadblandning . Fyll den tomma burken med vatten två gånger och lägg till fruktblandningen. Rör i grenadinsirapen och tillsätt mer än 1/4 kopp om så önskas för att erhålla önskad färg.
  2. Chillblandningen i flera timmar före servering, vilket gör att smakerna kan blandas. För att servera, fyll i varje glas 2/3 fullt, inklusive mycket hackad frukt, fyll sedan på toppen med klubbens läsk, vatten, mer juice (passionsfruktjuice skulle vara gott) eller alkohol. Servera glas med en skiva orange på fälgen och sked på sidan för frukten.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 5 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)