Matar Amish Friendship Bread Starter

Friendship Bread, aka Amish Friendship Bread är det som är gjord med en gallonstorleksförslutbar plast Amish Friendship Bread starter och dessa anvisningar. Om du är mottagare av en väska med starter, ska dessa anvisningar komma med påsen. Om du är den som ger ut startaren, kontrollera och skriv ut dessa instruktioner för att gå med den.

Anteckningar i marginen:
För att bättre följa processen med att göra detta bröd, lägg till de faktiska datumen för detta recept. Dag ett är det datum du först fick (eller gjorde) påsen av starteren. Dag 10 är dagen då du kan göra lite bröd

Använd inte metallskedar eller skålar med detta recept. Det kommer att störa fermentationsprocessen.

För att hålla påsen Amish Friendship Bread Starter från exploderande, kolla det mer än en gång om dagen. Var noga med att släppa ut överflödig luftuppbyggnad.

När du berättar att knäda påsen, gör så försiktigt. Håll det återförslutningsbara området i ena handen och använd den andra handen för att knäda startaren.

Vad du behöver

Hur man gör det

Matar Amish Friendship Bread Starter


(Fyll i ämnena med faktiska dagar i månaden.)

Dag ett - ______________ - Gör ingenting till väskan med Starter.

Dag två - ______________ - Knä på påsen.

Dag tre - ____________ - Knä på påsen.

Dag fyra - _____________ - Knä på påsen.

Dag fem - _____________ - Knä på påsen.

Dag sex - ______________ - Foder startaren
Tillsätt 1 kopp mjöl, 1 kopp socker och 1 kopp mjölk till påsen.

Kneadpåse tills den är väl blandad.

Dag sju - ____________ - Knä på påsen

Dag åtta - ____________ - Knä på påsen

Dag nio - _____________ - Knä på påsen

Dag tio - ______________ - Gör brödet
Häll innehållet i återförslutningsplåten i icke-metallskål. Tillsätt kvarvarande mjöl, socker och mjölk. Rör om med trä eller plastsked. Tillsätt 1 kopp starteren i var och en av de 3 återförslutningsbara 1-literspåsen. Ge dessa till dina vänner. Använd resterande starter för att göra ditt bröd.

Instruktioner för bakning av bröd

Förvärm ugnen till 325 grader F. Smörj två 8x4-tums kakor. I en stor skål, med en trådvisp (metall är okej när du gör en brödlök), rör ihop mjöl, bakpulver, natron, salt, kanel, socker och vaniljpuddingblandning.

I en medium skål, kombinera vegetabilisk olja, mjölk, ägg och vanilj. Blanda väl. Till de torra ingredienserna lägger du till övre starter och våta ingredienser. Blanda tills bara kombinerat. Rör i muttrarna. Häll försiktigt smeten i beredda kokkärl. Baka i 1 timme. Kyl i pannan i 5 minuter. Torka brödet försiktigt ut på ett trådställ för fullständig kylning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 666
Totalt fett 37 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 484 mg
kolhydrater 80 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)