Venezuela-Style Arepas Majskaka Recept

Arepas är griddle-stekt majskakor gjorda av en speciell typ av förkokt majsmjöl kallat masarepa . De är en utsökt mat som är mycket populär i Colombia och Venezuela, och de är lätta att göra hemma.

Venezuelas arepas tenderar att vara tjockare och fylls ofta med kött och andra saker för att göra olika typer av ispa smörgåsar, såsom den berömda reina pepiada med kyckling och avokado. Arepas är utmärkta med alla måltider men är särskilt bra till frukost.

Arepas har ett krispigt exteriör med en mjuk och krämig konsistens på insidan. De har en mildare majs smak än tortillas eller tamales och är perfekta för att suga upp andra smaker som juice av kokt kött, bönor eller aji salsa .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 F.
  2. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Tillsätt 1 1/4 koppar vatten och mjölken. Rör och knåd tills blandningen är mycket jämn. Oroa dig inte om degen blir våt.
  4. Låt blandningen vila, täckt, i ca 5 till 10 minuter, för att ge majsmjöltiden att absorbera en del av vätskan. Degen ska vara jämn och lätt att hantera, utan att klibba alltför mycket på dina händer. Om degen verkar för torr kan du lägga lite mer vatten eller mjölk.
  1. Knippa degen i flera minuter och låt den vila igen i 5 minuter. Degen ska vara fuktig nog att du kan forma den i patties utan att bilda massor av sprickor runt kanterna. Om degen är för våt att hantera, lägg till en liten mängd masarepa, knäda tills den är jämn och låt degen ligga i 5 minuter mer.
  2. Ta bitar av degen och forma dem med händerna i runda diskar, ca 3/4 tum tjock och 3 till 3 1/2 tum i diameter.
  3. När du formar ispasen, reparera eventuella sprickor längs kanterna med fingrarna (fuktar fingrarna med vatten kommer att hjälpa till). Om degen spricker mycket när du formar den, knådar du lite mer vätska in i degen tills den kan formas till diskar utan att bilda stora sprickor.
  4. Smörj lätt ytan på en stor stor stekpanna ( gjutjärn fungerar bra) med vegetabilisk olja och värm stekpannen över medelvärme.
  5. Placera ispasen i stekpannan i satser och vrid värmen ner till medelstora.
  6. Koka tills arepasna är ljust bruna på varje sida (ca 3 till 4 minuter per sida).

Detta recept gör ungefär 8 till 10 arepas, beroende på storleken du gör dem. De serveras bäst med varma smör eller ost.

Fler sätt att tjäna Arepas

För att täppa upp en arepa, skär upp den ena sidan och gör plats för din fyllning. Tillsätt den önskade fyllningen, som det råa ägget i ispas con huevos- och återgå till stekpannan för att steka dem i några minuter. För fyllningar som inte behöver vara väl kokta kan de värmas upp i ugnen.

Alternativt kan du klippa upp en arepa för att skapa två stycken, mycket som du skulle ha en engelsk muffin och bilda en smörgås.

Det här fungerar bra för allt från klassiska deli och frukostsmörgåsar till de som använder fyllningar som äggsallad eller kyckling-avokadoblandningen som finns i reina pepiada.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 177
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 397 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)