Pan de Jamón: Venezuelansk skinka och olivbröd recept

I Venezuela är detta lite söta bröd fyllt med skinka, oliver och russin särskilt populärt under jultiden . Bröddeggen rullas upp runt fyllningarna i en stock, liknande hur kanelrullar görs. En gång bakad kan brödet skivas i attraktiva spiraler.

Pan de jamón gör en trevlig måltid ihop med soppa och en sallad. Använd gröna eller svarta oliver (eller båda) enligt din önskemål, tunt skivad deli skinka och rosiner för traditionell arkivering. Skivad ost skulle också göra ett bra tillägg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera det varma vattnet i skålen på en stativblandare. Stänk jästen över vattnet och låt stå i 5 minuter. Tillsätt 1 kopp mjöl, smöret och ägget och blanda väl med degkrokfästet. Tillsätt det mjukade smöret och en annan kopp mjöl och blanda väl. Tillsätt resterande ingredienser och knä till jämn, tillsätt lite extra mjöl om degen är för klibbig. När väl knådad ska degen vara mjuk, blank och jämn.
  1. Placera degen i en oljad skål. Skydda med plastfolie, sätt i en varm plats och låt uppstå tills det fördubblats i bulk (ungefär en och en halv och en halv).
  2. Dela degen i hälften. På en lättmjölkad yta rullar du halva degen i en stor rektangel (ca 10 x 12 tum). Pensla degen med 1 matsked smält smör. Placera hälften av skinkorna över degen och lämna en 1-tums gräns runt. Stänk hälften av russin och hälften av oliverna runt över skinkan.
  3. Tätt rulla upp degen i längdriktningen (börjar med långsidan), täta den sista delen av degen till rullen med lite vatten. Placera rullen, sömmen nedåt, på ett pergamentfodrat bakplåt och smutta ändarna under något. Upprepa med den andra halvan av deg.
  4. Bland äggulan med en tesked socker och borsta blandningen på rullarna med en konditorivaror. Lätt täcka rullarna med oljad plastfolie och låt upp i en varm plats i ungefär en timme.
  5. Baka bröd vid 350 F i 30 till 40 minuter, tills det är guldbrunt.
  6. Avlägsna från ugnen och låt det svalna lite före skivning.

Du har nu en färdig pan de jamon.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 75
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 201 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)