Rostad potatissalladrecept

Ovnsrödda potatis ger denna potatisallad unik smak och konsistens. Potatisen är klädd med en enkel, smaklig blandning av majonnäs, gräddfil och citronsaft. Dill, rödlök, gräslök och vitlök ger färg och smak.

Denna potatisallad kommer att bli en träff av cookout eller potluck, och det går bra med grillat kött, kyckling eller hamburgare. Tillsätt lite kakad bacon till denna potatisallad för extra smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F.
  2. Linja en 9-by-13-by-2-tums bakpanna med folie; borsta folien lätt med en liten mängd olivolja.
  3. Skura potatisarna. Skala, om så önskas, och skära sedan dem i bitar-si2 1/2 till 3/4-tums bitar.
  4. Skala den röda löken och skär den i 1/2-tums bitar.
  5. Kasta potatis och lökbitar i en stor skål eller i en matskrin med 2 matskedar olivolja, vitlök, dillräk, gräslök, salt och peppar. Överför potatisblandningen till bakpannan och baka i 45 till 55 minuter, eller tills potatisen är öm. Rör ibland så att potatisen kommer att brinna jämnt.
  1. Låt potatisen svalna helt. Kombinera majonnäs, gräddfil och citronsaft i en liten skål. Kasta mayonnaise-blandningen med potatisblandningen, tillsätt mer majonnäs om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 463
Totalt fett 29 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 201 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)