Japanskt Cocktail Recept: En Enkel Cognac Classic

Den japanska cocktailen uppfanns av "professor" Jerry Thomas , som anses vara farfar till bartending världen. Det framträdde först i hans berömda 1862 bartending guide "Hur man mixar drycker eller Bon-Vivant sällskap."

Ursprungligen var citronskalar omrörda med övriga ingredienser i ett glasglas och drycken serverades över is. Under åren har små saker ersatts och vi har nu en japansk cocktail med limejuice som serveras . Hur som helst, det är en härlig drink och en äkta klassiker som du inte vill gå över.

Det finns inget japanska om denna drink heller. Historien bakom namnet innebär att den inspirerades av de första japanska företrädarna till FN som rymde nära Thomas bar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en lime skal.

Fler tips för att göra en stor japansk cocktail

Cognacen. Som du kanske vet är Cognac ett brandy som är gjord i en viss region i Frankrike. Medan Thomas menade att den japanska cocktailen skulle göras med det, finns det ingen anledning till att du inte kan hälla din favorit brandy, även om den inte är gjord i Cognac.

Det finns ett antal bra alternativ tillgängliga och det är svårt att välja en dålig för denna drink. Det skulle dock vara bäst med en cognac eller brandy i en mellan- eller övre nivå . Det beror på att det här är en mycket enkel dryck och det finns lite att dölja en mindre än idealisk ande. Gör dig själv en tjänst och häll en av dina bättre brandies i den här.

Justera till smak. När du utforskar olika brandies i den japanska cocktailen, kan du behöva justera söta eller sura aspekter något. Börja med rekommenderade hällor av lime och orgeat och se vad du tycker. En Cognac kan kräva lite mer orgeat medan en annan kan behöva ta en mer kalk.

Ta en mental notering och gör justeringar i andra omgången. Kom ihåg att allas smak är annorlunda också, och det är alltid en bra idé att anpassa en drink som passar din personliga smak. När allt är du det som dricker det, eller hur?

Orgeat. Det är inte en av de vanligaste ingredienserna i baren , men orgeat (uttalad "or-zat" ) är ganska användbar. Det är en mandelsmakad sirap som finns i cocktails som Mai Tai samt andra tiki och klassiska cocktailrecept.

Om du inte kan hitta orgeat och behöver en snabb ersättning, prova amaretto eller en mandelsirap.

Hur stark är den japanska cocktail?

Den japanska cocktailen, som många andra cocktails av den här typen, är en kort drink på ungefär 3 1/2 ounces. Om du anser att över hälften av drycken består av en (typiskt) 80-vätskevätska , kan du förstå resonemanget bakom den kortare hällen.

I genomsnitt väger den japanska Cocktail ca 23 procent ABV (46 bevis) .

Detta sätter det rätt i linje med de flesta drycker som serveras i ett cocktailglas. Det är lite svagare än Martini men har en liknande styrka till juicier drycker som Cosmopolitan .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 72
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)