En nybörjarhandledning för att förstå Bourbon

Essentials Drinkers behöver veta om Bourbon

Bourbon är Amerikas inhemska whisky och det är en tätt reglerad produkt som har vissa distinkta egenskaper . Det är, långt ifrån, den mest populära stilen för amerikansk whisky och ligger i toppvärlden på världsranken precis vid Scotch.

Bourbons värld är komplex och varumärkena är många . Om du är ny på whisky eller bourbon stil, här är några viktiga saker som du borde veta ...

Ålder:

Enligt lagen måste bourbon vara minst två år gammal i nya ekfat.

Dessa tunnor måste vara förkylda på insidan (de flesta destillerierna använder ett nummer 4 "alligator" karaktär på sina fat).

Bourbon i minst två år kan använda " rakt bourbon " på etiketten så länge whiskys ålder anges.

Bourbon åldras minst fyra år behöver inte lista ett ålders uttalande på "straight bourbon". Om du ser en flaska märkt "straight bourbon" utan åldersindikering är det minst fyra år gammal.

Mashbill:

Bourbon måste göras med minst 51% majs. I själva verket är de flesta bourbons gjorda med 70% + majsinnehåll, med korn som korn, vete eller råg som utgör resten av mashbillen .

Råg ger en kryddig anteckning till bourbon medan vete ger en mjukare, sötare anteckning.

Destillation och Bevis:

Traditionellt är bourbon dubbelt destillerat för att säkerställa jämnhet och kvalitet. Bourbon kan först inte destilleras till mer än 160 bevis (80% ABV).

Det måste gå i tunnan med högst 125 bevis (62,6% ABV), så om destillatet är högre än det, måste det spädas med vatten innan det sätts i ett fat.

Vid tappning får bourbon inte tappas på lägre än 80 bevis (40% ABV).

Smakprofil:

Enligt lag får inga smakämnen eller färgadditiv tillsättas till bourbon. Bourbons generella smakprofil kan karakteriseras som stor vanilj-, ek- och karamellanteckningar. Detta gör det till en perfekt whisky för att blanda i cocktails såväl som att njuta rakt eller på klipporna .

Bourbons som innehåller råg i mashbillen som Bulleit Bourbon kommer att ha en kryddig anteckning. Bourbons som innehåller vete i mashbillen som Makers Mark är mjukare, sötare och har en ljusare munkänsla.

Populära Bourbon Cocktails:

Bourbon är en populär bas för många klassiska och moderna cocktails och den kan användas i nästan vilken cocktail som inte kräver en viss whiskystil. Som en introduktion till det kanske du vill börja med dessa favoriter.

Populära märken av Bourbon:

Ursprungligen publicerad: 14 april 2010
Redigerad av Colleen Graham: 25 oktober 2015