Easy Vegetarian Tempeh Fries med Curry Mayonnaise

Letar du efter ett högproteinalternativ till pommes frites, eller vill ha ett hälsosamt mellanmål, äter dina vegetariska eller veganska barn faktiskt? Prova detta cornmeal breaded stekt tempeh recept för vegetariskt och veganskt mellanmål eller fingermat perfekt för barn, Superbowl snacking eller när som helst du vill ha något mer än en morot att doppa i ranch dressing.

I detta enkla tempeh frites recept, är tempeh panad och lätt stekt för ett krispigt högprotein alternativ till franskfries för en hälsosam vegetarianer och veganer maträtt - och särskilt bra för barn! Det här receptet föreslår att du stekar dina stekte tempehpinnar i en vegansk curry-majonnässås, men du kan också prova dem med ketchup, sojasås, ranch dressing eller till och med grillsås. Jag gillar också en söt thailändsk chili sås för doppning.

Recept och foto med tillstånd av Lightlife mat.

Gillar tempeh? Här är fler vegetariska tempeh recept att prova.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För det första, sneda tempeh i längdriktningen för att skapa "franska fräsch" former, ca 1/4 tum tjocka pinnar.
  2. I en stor stekpanna, ta med en tum vatten eller vegetabilisk buljong till koka. Arbeta i partier om det behövs, simma tempeh, täckt, i 10 minuter, dränera sedan väl. Detta steg är nödvändigt för att förbereda tempeh.
  3. Kombinera majsmjöl och salt i en liten eller medelstor skål. Medan tempeh fortfarande är fuktig, rulla varje pinne bra i majsmjöl och saltblandning.
  1. I en stor stekpanna värms grönsaks- eller rapsoljan över medelhög värme. Arbeta i partier efter behov, sauté den majsbelagda tempeh i 2 minuter på varje sida eller till lätt guldbrun. Töm varje tempeh-stek på en pappershandduk.
  2. För att göra din curry majonnäs sås, vispa majonnäs och currypulver i en liten skål och doppa dina tempeh frites i denna curried mayonnaise dip. Njut av!

Inte ett fan av curried mayonnaise? Försök doppa dina tempehfries i ketchup, lite varm sås (som inte älskar Sriracha sås?) Grillsås, Thai Chili-sås eller kanske till och med hemlagad hummus. Jag gillar också en fin honung senap.

Letar du efter fler vegetariska och vegetariska vegetariska måltidsidéer? Kolla först några bra idéer för var du ska få protein på vegetarisk eller vegansk kost , kolla sedan på dessa högproteinmiddagsidéer här , och om du fortfarande tycker det inte räcker, kolla in mina favorit veganska proteinpulver här .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 667
Totalt fett 50 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 2,472 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)