Whisky Smash: Ett klassiskt sätt att ta ditt Bourbon

Whisky Smash är lika klassisk som en cocktail kan få . Det är en enkel drink och du kan tänka på det som en citrusy på den berömda Mint Julep . Det är ett perfekt sätt att klä upp ditt favoritbourbon och en uppfriskande glädje för att dricka varje dag.

Även om det troligen hade haft en drinkare innan den här tiden, kan vi döpa Whisky Smash till minst 1887. Det var då det debuterade i "Professor" Jerry Thomas "Bar-Tenders Guide."

Det finns många saker att älska om Whisky Smash. Som med de flesta klassiker är det okomplicerat och kräver bara ett skott av bourbon med tips av söt, citrus och mint. Du behöver en muddler för att blanda den, men det är ett verktyg som du vill ha i alla fall för drycker som julep, Mojito, gammaldags och otaliga andra .

Detta är en cocktail som alla kan dra av och det smakar alltid bra. Du kan även anpassa det som du tycker är lämpligt för att matcha en viss whisky eller använda ingredienser du har till hands för tillfället.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg i mint och citron i ett blandningsglas .
  2. Muddla noggrant för att släppa ut juice och oljor.
  3. Tillsätt enkel sirap, whisky och fyll glaset med is .
  4. Skaka kraftigt i 30 sekunder.
  5. Stam in i ett gammaldags glas fyllt med krossad is.
  6. Garnera med en mintkvist.

Välj din Whisky

Även om receptet kräver bourbon, kommer andra typer av whisky att fungera bra i Whisky Smash. Om du föredrar en robust råg eller en slät kanadensare, var god att hälla en av dem istället.

Det handlar bara om personlig preferens.

Drycken kommer att ta på sig en annan karaktär med varje whisky du häller. Till exempel, om du vill ha en sötare smash, kan du prova Makers Mark . Om du föredrar något lite spicier, bör Old Forester Signature fungera ganska snyggt.

Sötningsmedlet

I Thomas hade socker använts i stället för enkel sirap. Om dagens bartender skulle använda sirap sötningsmedel skulle det troligen ha varit gomme sirap . Några av dessa alternativ fungerar och det beror helt enkelt på vad du har i din bar.

Citrus

Citron är ofta parat med whisky eftersom det är ett bra komplement till den mörkare andan. När vi använder lime med rum för drycker som Mojito , tenderar citron att vara den citrus som valts för whiskycocktails som vi ser i Whisky Sour .

I en nypa skulle apelsin vara ett föredraget val över kalk, om det är de enda citrusalternativen du har. I så fall blir drycken mer av en myty gammaldags .

Mynten

Thomas specificerar spearmint i sitt Whisky Smash recept och det är den vanligaste sortimentet av mint som är tillgängligt. Även många myter som helt enkelt är märkta "mint" är verkligen spearmint. I verkligheten kommer någon mint att fungera och några av de nyare hybriderna som ananas och chokladmints kan göra en mycket intressant smash också.

Myntens "3 till 4 kvistar" verkar som mycket, speciellt för en kort dryck. Men mint kommer inte i standardstorlekar, så justera mängden som du passar. Torkad mynta är okej att använda också och vissa drinkers säger att de föredrar sin smak över färska.

Experimentera och se vad du tycker.

Skölj färsk mynta innan du använder den; det är lättare att göra detta medan det fortfarande finns på stammen. För att snabbt ta bort mintbladen från kvisten, håll den tjocka änden ordentligt i ena handen och kör din andra hand ner i stammen. Majoriteten av löven bör komma direkt och vara redo för ditt glas.

Hur stark är Whisky Smash?

Vi lägger inte mycket till whiskyen när vi skapar Whisky Smash, så den här drinken går inte långt under flaskans styrka hos whiskyen du väljer. Om din whisky är 80-säker, skulle den genomsnittliga Whisky Smash vara cirka 23 procent ABV (46 bevis) .

Whisky Smash är inte lika stark som liknande drycker som den gammaldagsa och det beror på att den skakas i stället för att röras . Utspädningen av isen gör en stor skillnad och smälter ut alkoholens smak och påverkar dig.

Redigerad av Colleen Graham

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 231
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)