Potatis och fisk i Avgolemono

Avgolemono (aυγολέμονο) hur jag älskar dig. Det förvånar mig alltid hur något så enkelt kan vara så gott.

För dig som är ny på denna underbara sås består den av ägg, citron och lite buljong från vilken maträtt du gör. Nu räcker det. Men wow, introducerar den en subtil tårtalemminsmak som tar något maträtt i overdrive.

Detta är samma sås som används på dolmathes och en mängd andra grekiska rätter. Det är dock inte bara begränsat till marken med blått kupoler; En version av detta recept kan hittas i: Arabiska, judiska, italienska och Balkan köket.

Sausens mångsidighet är också fantastiskt. Det kan vara flytande som i det här receptet, eller förtjockas lite (med tesked eller två mjöl) och hälls över grönsaker. Det går perfekt med fisk, kött, fjäderfä - allting.

Det har varit många gånger där vi ska laga maträtt hemma och bara lägga till såsen över det - oavsett om det är en grekisk måltid eller inte.

Potatis och fisk I avgolemono är en hälsosam maträtt som verkligen exemplifierar avgo som det är en stor del av måltiden.

Vi älskar Torsk (på grekiska kallas: μπακαλιάρος) eftersom det är en mild smakande vit flakey fisk. Ett annat populärt val för människor är tilapia (en biblisk fisk), eller om du vill ha ett steg upp från dessa två, kan du gå med lite ljuva hälleflundra.

Hur som helst, plocka en fin mild fisk. Jag antar att om du har en favoritfisk som är lite starkare (säg lax), kan du ändra på motsvarande sätt, men vi har aldrig gjort det med något annat, så om du gör det, låt oss veta hur det visar sig!

Ett tips för avgo: se till att du tempererar ägget! Med detta menar jag att lägga till någon buljong till äggskålen för att värma upp äggen innan de introduceras till pannan. Om du hoppar över det här steget och lägger till äggen kommer de att curdle och du kommer att ha bitar av ägg i din buljong. Det här hände mig faktiskt första gången jag gjorde denna maträtt för många år sedan - jag åt det fortfarande! :)

Vi hoppas att du gillar denna potatis och fisk I avgolemono recept!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Låt kycklingbuljongen koka i en stor panna.

2. Lägg till fisk, lök, potatis, vitlök, salt och peppar.

3. Täck och sänk värmen för att simma i 25 minuter eller tills det är mjukt.

4. Förbered Avgolemono sås när potatis är färdiga.

5. Slå två ägg i skål tills det är skumt.

6. Lägg till citronsaft.

7. Fortsätt omrörning och tillsätt två skålar med varm buljong från fiskpanna till äggskål.

8. Lägg till ägg citronblandning till fiskpanna.

9.

Blanda väl och smaka - tillsätt mer citron eller salt om det behövs.

10. Avlägsna från värme och servera i skålar.

11. Njut av!

** Anteckningar: Detta är listat som betjäning 2 eftersom vi använder 2 bitar fisk. **

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 456
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 208 mg
Natrium 972 mg
kolhydrater 80 g
Kostfiber 8 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)