Hur man lagar fläskkotletter

Gör Juicy Flavorful Pork Chops Varje gång

Ett av de största problemen som de flesta har med att laga fläskkotletter är att de blir torra, hårda och smaklösa. Overcooking är en av de främsta orsakerna till detta, främst eftersom det rekommenderade sättet att förbereda fläsk i många år var att laga det bra gjort.

[Se även: Perfect Pork Chops Recipe ]

Detta berodde på frågor om livsmedelssäkerhet , men idag är det helt säkert att laga fläskmedium, vilket betyder att det är okej att det har en ljust rosig nyans.

(För mer information, se hur man lagar fläsk ).

En annan fråga är att modernt fläsk är mycket smalare än fläsk från år sedan och eftersom det innehåller mindre fett, är det också mindre fuktigt. Detta gör överkokning det ännu mer problematiskt.

Slutligen är det fråga om hur tjockt köttbitarna borde vara. Om du har ätit fläskkoteletter som är som en halv tum tjock, blir det väldigt svårt att förbereda dem så att de blir fukta och saftiga.

Den goda nyheten är att alla dessa problem lätt kan undvikas. Det som följer är några enkla riktlinjer för hur man lagar en perfekt fläskkotlett.

  1. De bästa fläskkoteletterna är centralsnipade lutskivor eller mellersta kutskivor som är en tum tjocka. Oavsett om du går med en loinhack eller en revbenhack, får du bättre resultat med inlagda fläskkotletter. Inte bara bidrar benet med smak, det hjälper också fläskkoteletten att vara snygg och saftig.
  2. Låt fläskkoteletterna sitta i 20 minuter vid rumstemperatur innan du börjar laga mat. Du kan förvärma ugnen till 400 ° F under denna tid.
  1. Torka fläskkotan noggrant med pappershanddukar, säsong generöst med Kosher-salt . Det hjälper till att pressa saltkristallerna i köttet så att de verkligen tar tag i. Anledningen till att vi torkar fläskkoteletterna är att hjälpa dem att få en riktigt fin brun sår på dem. Detta är också dags att lägga till nymalt svartpeppar.
  1. Värm en ugnssäker stekpanna på spisen tillsammans med ett par teskedar högvärme vegetabilisk olja. Du behöver bara tillräckligt med olja för att helt täcka hela ytan på pannan. Få det att röka varmt. Det kan ta fyra eller fem minuter att bli tillräckligt varm men det gör verkligen en skillnad.
  2. Lägg till fläskkoteletterna i rökningens hetpanna och låt dem sitta där i tre minuter, orörda.
  3. Vänd sedan koteletterna över och överför pannan till ugnen. Låt kakorna baka i 6 till 7 minuter. För önskad doneness borde du kunna trycka din tumme i mitten av hakan och känna den fjäder tillbaka hårt mot tummen. Om det känns svampigt eller jellylikt är det inte gjort ännu. Omvänt, om det känns svårt, har du överkokat det. Måltemperaturen för avlägsnande av koteletterna från ugnen är ca 140 ° F, men idealt sett skulle du inte koka ett hål i hakan med en termometer för att ta temperaturen, eftersom det kommer att låta saften läcka ut.
  4. När kakorna är färdiga, ta bort kakan från ugnen, överför kakorna till en tallrik och tält med folie i tre eller fyra minuter. Chopsna slår 145 ° F medan de vilar. Servera med en enkel pan sås .