Citron Sage Chicken Marinade Recept

De ljuka smakerna av citron, vitlök och salvia omvandlar smutsiga kycklingbröst i denna enkla och snabba marinade . Jag gillar benkött eftersom benet ger smak och huden håller sig i fukt. Du kan ersätta benfria, skinlösa kycklingbröst, men minska koktiden till 25 till 30 minuter beroende på tjockleken. Planera för att marinera kycklingen minst 6 timmar före grillning eller bakning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera vitlök i en matberedare och bearbeta till en puree. Tillsätt olivolja , honung , kosher salt och peppar , bearbetning för att kombinera. Tillsätt citronskal, citronsaft och salvia . Pulsa några gånger tills salvia är grovskuren.

Häll marinaden i en påse med en zip-påse. Lägg till bröst, tätning och kasta för att belägga bitarna. Öppna påsen, pressa ut hela luften så att kycklingen är täckt och tät igen. Kyl minst 6 timmar eller över natten.

Låt sitta vid rumstemperatur i 15 minuter före grillning eller bakning. Kassera den använda marinaden.

För att baka : Förvärm ugnen till 400 F. Låt ett rimmat bakplåt med folie och sätt in en bakhylla. Baka kycklingbröst i 40 till 45 minuter eller tills kötttermometern når 170 i tjockaste delen av köttet som inte rör på benet. Skarp skinn under köttet i några minuter, om det behövs. Torka inte över eller kycklingen blir torr.

Föreslagna relaterade recept

• Bakad kärnmjölk Kycklingrecept
Kyckling Fajitas Recept
• Lemonade Kycklingrecept
• Key Lime Grill Chicken Wings Recept
Marinerad skinka och ostbullar
• Mer Marinade Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 743
Totalt fett 49 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 958 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)