Lärande att skriva på ett tårta

En av de svåraste kunskaperna att lära sig på att dekorera är att skriva på en tårta. Det är lätt att förstöra en underbar tårta eller muffins med slarviga eller dåligt inriktade bokstäver. För att bli en kompetent kakförfattare måste du efterlikna lektionerna som du gjorde som barn när du lärde dig skriva dina ABC. Spårbokstäver med en full rörväska om och om igen på pergament som är tejpade över olika alfabetprimrar.

Detta hjälper dig att mäta rätt flöde, tryck och vinkel som behövs för perfekt formade bokstäver.

Lärande att skriva på ett tårta

En person som har en härlig handstil garanteras inte en lika attraktiv piped isbildning, så det är absolut nödvändigt att träna, öva och öva mer tills din bokstäver är konsekvent perfekt. Det kan hända att vissa alfabetstilar fungerar bättre för dig, så försök många "typsnitt" för att hitta dina snygga bokstäver. Efter att du behärskar den här skrivstilen kan du avgrena sig i andra skrivstilar. Olika isbildningstyper kan också påverka din skicklighet vid pipetter eftersom du kan få bättre resultat beroende på konsistens och flöde av isbildning. Skriv med smält choklad, buttercream, royal icing och geler för att upptäcka vad du gillar bäst.

En idiotsäker metod att sätta meddelanden på kakor utan att riskera din perfekt ista yta är att göra en plack av gummipasta , pastillage eller fondant och skriv bara på det istället för direkt på tårtan.

Om du gör ett misstag kan du torka av eller skrapa av bokstäverna och börja om. När bokstäverna är perfekta placerar du plack på kakan och dekorerar den med resten av din design.

Om du helt enkelt inte kan få skrivandet att se bra ut och din tid är begränsad kan du alltid använda skurna bokstäver från rullade fondant eller godisformar fyllda med pressad fondant i brevformer för att stava ut ditt meddelande.

FoodWriters är också ett lönsamt alternativ till rörledningar även om de inte producerar samma utseende som glasyr och kan inte användas direkt på en matt kaka. Dessa författare är lika enkla att använda som en penna och de skapar skarpa, definierade linjer på fondant, torkad kunglig glasyr eller gummitimma.

Tips för att skriva på kakor eller muffins