Polska fyllda kålrullar med tomatsås (Gołąbki) Recept

Detta recept på polsk kål eller gołąbki är från kock Marek (Mark) Widomski, grundare och chef för Culinary Institute i Krakow, Polen.

Kockmärke och hans personal erbjuder klasser i allt från bondemat till gourmetmat. Istället för att använda ris som fyllmedel använder kock Marek bovete gryczana och en tomatsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör kålrullarna

  1. I en stor kastrull, sätta buckwheat groats och 2 koppar vatten till koka. Minska värmen, täck och simma 10 minuter. Groats bör vara al dente . Töm om nödvändigt.
  2. Placera hela kärnkål i en stor kruka fylld med kokande saltat vatten . Täck och koka 3 minuter, eller tills mjuknat tillräckligt för att dra av enskilda löv. Du behöver 18 löv. Töm i en kolv och kyla. Klipp ut den tjocka delen av huvudbladet på de 18 bladen. Krossa all kvarvarande kål grovt.
  1. I en stekpanna sauté stor hackad lök i olja tills den är gyllene. Överför till en skål och lägg till fläskkött, kokta och kylda bovete groats, salt och peppar.
  2. Centrera en del köttblandning på varje kålbesök. Vik bottenkanten på kålen upp och bort från dig. Vik i sidorna och rulla som för en äggrulle.
  3. Placera lite av den grovhackade kålen i botten av en stor gryta eller nederländsk ugn och lägg till gołąbki, i lager om det behövs. Överst med återstående grovhackad kål.
  4. Tillsätt 1 kopp kokande saltat vatten och koka på spisen i 45 minuter eller i en 350 F-ugn i 45 minuter.

Gör tomatsås

  1. Sauté liten hackad lök i smör tills genomskinlig.
  2. Rör mjöl noggrant och vispa i kall buljong.
  3. Tillsätt tomatpasta och laga på låg låga tills den är tjock. Smaka med salt, peppar och socker. Servera över kålrullar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 347
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 38 mg
Natrium 909 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 10 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)