Hemligheten till en saftig biff låter den vila

Så du har valt den bästa biffen , kryddat den bra , prepped den till grillen och grillade den sedan till ett perfekt medium sällsynt . Är det redo att tjäna än? Inte riktigt. Det finns ytterligare ett element för att laga en helt saftig biff.

En biff behöver vila i ungefär fem till sju minuter innan du serverar den. Detta har ingenting att göra med att biffen är trött och allt som har att göra med att det ska vara så saftigt som möjligt.

Den perfekta biffen är en saftig biff

Om du skulle skära i en biff direkt från grillen, så skulle du se en stor pool av saft som kommer att spillas ut över din tallrik. Men om du väntar fem minuter eller så innan du klipper in i det så ser du inte det. Juicerna kommer att vara i steket, inte på plattan. Här är varför:

Tänk på en biff som en massa små celler, var och en fylld med juice. När du lagar matet, orsakar värmen de små cellerna att komma i kontakt, vilket i sin tur pressar juicen mot mitten av biffen, där det är kallare. Tänk dig en vattenballong. När du klämmer på den i ena änden, skiftar vattnet till den andra änden. Så din hand som klämmer på ballongen är som grillens värme.

Lyckligtvis är sättet att småcellerna kläms ihop bara tillfälligt, förutsatt att du har kokat biffen ordentligt. Med några minuter att svalna, kommer dessa celler att återgå till sin tidigare form och juicerna kommer att migrera tillbaka från mitten för att omfördelas genom hela biffen.

Om du övercookar en biff , kommer de små cellerna inte studsa tillbaka på samma sätt, och kan således inte absorbera dessa juicer. Naturligtvis, i en overcooked biff, kommer mycket av juicerna att ha förångat ändå.

Vila en biff handlar om att kyla biffen

Såsom är fallet med så mycket att göra med matlagningsbiffar , är det en nyckel temperatur involverad i vila en biff.

Tanken med vila tillåter i grunden att hetbiffen svalnar till ca 120 ° till 125 ° F. Vid den temperaturen har cellerna slappnat tillräckligt för att juicerna kan strömma in igen.

Nu när du vet om 125 ° F regeln, var beredd att glömma det. Precis som när du kokade en biff till 135 ° F för medium sällsynt, mätte du inte den med en termometer. Poking ett hål i köttet kommer att orsaka att alla saft kommer att hälla ut. Det här är fallet om biffen ligger på grillen eller vilar på en tallrik, och det är självklart det motsatta av det vi försöker åstadkomma här.

Riktlinjer för vila steker

En användbar riktlinje för att vila en biff är att låta den vila i ungefär lika länge som du kokade den. En annan riktlinje är att låta det vila i fem minuter för varje tum tjocklek. (Den perfekta biffen är 1½ tum tjock.) Vissa kockar pratar om vilande kött 10 minuter för varje pund kött. Som du kan se är alla dessa riktlinjer i stort sett samma sak. Resta din biff i fem till sju minuter innan du skär det.

Ett sätt att vila steker är att ta dem av grillen, överföra dem till ett skärbräda och tält dem sedan under en stor bit folie. Du kan sedan använda dessa fem till sju minuter för att förbereda en sås, göra en sallad , få dina bakade potatisar redo, sätt bordet eller vad som helst.

Och om du är så långt före spelet som du verkligen inte har någonting kvar att göra, kan du koppla av i fem till sju minuter med en uppfriskande dryck.

Tala om såser, här är några såser som går bra med en grillad biff:

Alternativt kan du servera en grillad biff toppad med en klappa med smörblandning. Här är några blandade smörrecept som du kan försöka: