Koka en perfekt biff med följande 4 steg

Grill den perfekta biffen i fyra enkla steg

Eftersom det handlar om timing, temperatur och krydda, matar en biff ett bra test av dina kulinariska färdigheter. Och det finns mycket på linjen eftersom en bra köttbit inte är billig. Vilket innebär att det blir fel är ett slag mot dina smaklökar, ditt ego och din pocketbook.

Att laga den perfekta biffen kanske inte är det enklaste i världen, men med träning kan du behärska det. Så här lagar du den perfekta biffen varje gång.

1. Välj rätt skär av kött

Det första steget i att laga en perfekt biff är att välja rätt köttskär . Det betyder en anbudsklipp med mycket marmorering . Vad gör en köttmjölk? Om det kommer från en del av koen som inte får mycket motion, blir det ömt. Dessutom har vissa skärningar naturligt mer bindväv än andra, vilket gör dem svåra att tugga.

Därför kommer de bästa nedskärningarna av nötkött för att göra den perfekta biffen från mindre utövade delar av koen och har liten bindväv. I stort talar vi om skivor från revbenet, kortlöna och smörgåsar. Exempel på detta är ribeye-biffen , smörgåsbiffen (dvs. filetmignon), T-bone steak, Porterhouse biff och New York strips biff .

Läs mer om att välja det bästa köttet: Vad är det bästa biff?

2. Förbered biffen på grillen

Att få en stek klar att grilla innebär krydda den och låta den komma till rätt temperatur.

Problemet med temperaturen är att en kall biff tar längre tid att grilla än en biff som ligger närmare rumstemperaturen. Och längre matlagningstid gör en biff tuffare. Så det är aldrig en bra idé att grilla en kall biff. Vad jag tycker är att ta steken ur kylskåpet ca 20 minuter innan jag planerar att laga mat.

När det gäller kryddor är det bästa sättet att krydda en biff med Kosher salt och nybakad svartpeppar. Till sist gillar jag att borsta lite klargjort smör på en biff innan jag grillar den. Detta lägger till smak och hjälper till att hindra biffen från att hålla fast vid grillen.

Här är två artiklar som går in i mer djup:

3. Grilla biffen

Grillning är det bästa sättet att laga en biff. Det beror på att en grill blir väldigt varm, vilket i sin tur betyder att stek kockar snabbt. Medan det finns alternativ till grillning, är målet att laga biffen vid en hög temperatur under en kort tid och grillning uppnår det målet perfekt. Det bästa sättet att grilla en biff är att få grillen väldigt het och placera din biff på grillen och rör inte den. Efter ca tre minuter, vänd den över.

Mycket viktigt: Använd inte en gaffel eller en spett eller någon annan punktering-y sorts verktyg för att vända biffen. Du vill inte koka några hål i biffen eftersom dess juice kommer läcka ut. Det enda verktyget du ska använda för att vrida en biff är ett par tangar. En lång uppsättning tänger är bra, så att du inte bränner dina händer.

När du har vred på biffen grillar du den i ytterligare två minuter eller så, beroende på hur tjock det är och hur varmt din grill är.

En perfekt medium-sällsynt biff kommer att vara rosa (inte röd) på insidan och mellan 130 F och 140 F. Men do not doppa den med en termometer eller skära in den för att se vilken färg det är. Du ska bara låta alla saft läcka ut.

För att testa hur gjort en biff, tryck bara på biffens mitt med tummen. Om det känns mjukt eller jellylikt är det inte gjort ännu. När mitten av en biff bara springer tillbaka när du trycker på den, är det helt medium sällsynt. Kom ihåg att det ska springa tillbaka. Om det är bara fast och hårt, har du överkokat det .

Här är ett par artiklar som förklarar mer om att grilla en biff:

4. Låt biffstöd

Det finns ytterligare ett steg i att laga den perfekta biffen, och lyckligtvis är det ett riktigt enkelt steg, för att det innebär att göra absolut ingenting för några minuter. En biff behöver vila i några minuter, på en varm plats, innan du skär i den.

Anledningen till att vi gör detta är att se till att biffen är så saftig som möjligt. Om du skar i en biff för tidigt kommer alla saft att spilla ut. Men vänta några minuter och dessa saft kommer att lösa sig i biffen. En bra tumregel är att vila en biff i cirka fem minuter för varje tum tjocklek.

För mer detaljer, kolla in den här artikeln: Vila en biff .