Gör Chive Butter att använda i en mängd olika recept

Chives smör är en av mina favorit ört butters. Det är bra på biffar, fisk, grönsaker, och du kommer att älska det på en bakad potatis eller potatismos. Verkligen någon form av potatis.

Jag gillar att göra en sats och rulla den i en cylinder, insvept i plastfolie och förvara den i frysen. Då, när jag behöver det, skar jag bara några få katter.

Alternativt, när du har blandat gräslorna i smöret, kan du trycka på gräsmörssmöret i ramekiner, släta toppar och lagra det på så sätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, smörj smöret med en potatismaskare eller bara kläm upp det med händerna. Du kan till och med grädda smöret med paddlefästet på en stativblandare - men målet är bara att få smöret mjukt så att du kan införliva gräslöket.
  2. Tillsätt den hackade gräslöket och fortsätt mashing / squishing / blanda smöret tills det är helt blandat.
  3. Sprid ut en stor (1 fot eller större) kvadrat plastplast över arbetsytan och skopa sedan det blandade smöret på plasten. Du ska nu rulla smöret i en cylinder inuti plastfolien
  1. Tie det överflödiga plastfoliet i ändarna av cylindern i en knut, eller använd bara små bitar av sträng för att knyta ändarna. Du kan till och med göra en sträng ur en kort sektion av plastfolie och rulla den i ett litet rep.
  2. Chill eller frysta tills det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)