Bra gjort biff: bara säga nej!

Välskött är fel sätt att laga biff

Trots det faktum att välskött stek är tuff, torr och smaklös, kommer det alltid att finnas människor som insisterar på att ha sina biffar kokta på det sättet. Du kan räkna med dem allt du vill, men det kommer inte att förändra sig. Så vad kan du göra?

Tja, du kan ta din vackra bandsling eller Porterhouse biff och laga den bra för dem. Men det här är ett brott mot kött. Förstör inte din dyra biff på det här sättet.

När du har gått i besväret med att välja det bästa köttet , krydda det ordentligt och förbereda det för grillen , är det sista du vill göra att massakra det genom att laga det bra gjort.

Det stämmer, jag sa massakern. Vad är så illa om att laga en biff som är bra gjort? Allt kommer ner till temperaturen. Ju längre du lagar en biff, desto varmare blir det, och när det värms upp, blir muskelfibrerna fasta och alla juicerna kokar ut.

Resultatet är att inredningen i en välskött biff är en jämn grå färg och biffen är tuff, tjuv, smaklös och torr. Det här är ingen matlagning, det är bränsle.

När är en biff väl gjort?

En välskött biff definieras som en biff som har lagts till en inre temperatur på 160 ° F eller högre.

Vad händer när en biff - någon stek - förbränns i den utsträckningen är att den blir hård och tjuv och saknar någon juiciness överhuvudtaget. Det kan vara den finaste, torriga, lusciously marmorade USDA Prime biffen.

Men om du lagar den till 160 ° F, är det kompost.

Se även: Grillning en biff

Varför skulle någon vilja äta något sånt? Bra fråga. Om inte de var på svin av svält har jag ingen aning om. Jag läste en gång om ocean explorers som var tvungna att koka sina bälten och skor när de sprang ut av mat till sjöss.

Kort sagt, det finns ingen bra anledning att servera, eller äta, en bra gjort biff.

Vad sägs om livsmedelssäkerhet? Är det inte en bra anledning att laga biffar hela vägen? Faktum är att farliga bakterier som E. coli inte lever på insidan av en biff. De kan leva på ytan av en biff, men att laga utsidan av biffen kommer att döda dem. Burgers är en annan historia. För att vara säker bör marken kötas bra gjort. Men medellånga eller till och med sällsynta biffar presenterar inte någon speciell risk för livsmedelssäkerhet.

När du har sagt det, kommer du inte att vinna ett argument med någon som av någon anledning vill att deras biff kokas bra gjort. Dessutom är det dåligt att argumentera med dina gäster, eller hur?

Vad händer om någon vill ha en välskött biff?

Det finns ett par taktik du kan använda för att hantera denna svåra situation. Du kan försöka laga biffmediet-brunnet, vilket är ett hack mindre gjort än bra gjort och hoppas att de inte kan skilja skillnaden.

En middelsbröd stekas till en interiörstemperatur på cirka 150 ° till 155 ° F. Inredningen kommer att vara mestadels grå men med bara en svag linje med rosa i centrum. Om du dimar ljuset när du serverar det, kanske de inte märker.

Även om du kunde komma undan med det, är det dock fortfarande ett slöseri med en bra biff.

Här är vad jag skulle göra. Och förresten, detta kommer bara att fungera om du vet i förväg att en av dina gäster vill ha sin biff bra gjort. Så om du har folk över för biffar, spara dig lite sorg och ta reda på förut.

Vad du gör är att du köper en billig biff, något tufft och lutar som en lammbiff, rundbiff eller rumpbiff . Och du lagar det över medium värme i ca 12 minuter på varje sida och ge den till dem. Det kommer ändå att smaka som en cinderblock i alla fall, varför kasta bra biff (och bra pengar) på någon som aldrig smakar skillnaden?

Det här är inte snobbi, det är ekonomi. Faktum är att jag också rekommenderar att du använder en mindre stek om du ska försöka passera en middagsbröd så bra. Det finns ingen ursäkt för att laga en bra köttbit över 145 ° F.

Nästa: Medium Sällsynt: Det bästa sättet att laga biff