Grillade Rib-Eye Steaks

Beef rib-eye steaks är ömma och läckra, men denna smakfulla torra marinade kan ge någon biff en hiss. Gör en stor sats av torrglass och förvara lufttätt på ett kallt torrt ställe. Det är också bra rubbed på fläsk, kyckling eller kalkon. Också, kolla in våra tips nedan för att göra den perfekta grillade biffen!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Gör den torra gniden : Blanda vitlök, svartpeppar, senap, paprika, chilipulver, timjan, salt och rödpeppar i en liten skål tills de är väl blandade.

2. Borsta oljan på båda sidor av stekarna och placera varje stek på ett stort plastplast. Gnid kryddblandningen på båda sidor av biffar. Vikta ihop och kyl i minst 1 timme eller upp till 24 timmar.

3. Värm en gasgrill till hög, förbered en varm kolskål tills kolen bildar vitaska eller värm en broiler.4. Grilla eller bröda biffarna 4 till 6 tum över värmekällan i 5-7 minuter på vardera sidan för sällsynt, 7 till 9 minuter för medellång eller 9 till 11 minuter för bra gjort.

5. Ta bort biffarna till serveringsplattor, garnera med timjanpinnar och servera genast.

Grillad perfekt biff

• Om du använder en kolgrill , börja elden 30 till 40 minuter innan du grillar. Branden är klar när kolen ser askdäckad och du kan hålla handen 4 till 5 tum (grillhöjd) över kolet i ca 4 sekunder innan det är för varmt att fortsätta.

• Trima alla biffar av allt överskott av fett.

• Borsta biff och grillytan lätt med olja för att förhindra att du klibbar.

• Grill 1-tums tjocka biffar 12 till 14 minuter, vrid en gång, för medium sällsynt ; 5 minuter längre för medium. Grill 18 till 20 minuter för 2-tum tjocka biffar (5 minuter längre för medium).

• Gör ett litet snitt i den tjockaste delen av köttet och kontrollera färgen för att se om det är gjort. Eller rör det. Sällsynt blir mjukt, medium ger lite, och bra gjort kommer att vara fast. För steker mer än 1 1/2 tum tjock, sätt in en kötttermometer i den tjockaste delen - 145 ° till 150 ° F är medium sällsynt, 160 ° F är medium.

• Låt stekarna stå några minuter efter att ha grillat för att ge juice en chans att slå sig och köttet för att fastna för lättare skivning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 51 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)