Ansjovis smör recept

Ansjovis smör recept

Ansjovis Smör är en av många vanliga variationer på Maître d'Hôtel Butter eller "smörblandning", där någon slags smakämnen eller smaksättande ingrediens införlivas i smöret.

Vanligen smält smör rullas in i cylindrarna och kylas eller till och med frysta och sedan skivor eller delar serveras på biffar , fisk eller grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, smörj smöret med en potatismaskare eller bara kläm upp det med händerna. Du kan även grädda smöret med paddlefästet på en stativmixer - men målet är bara att få smöret mjukt så att du kan ta med ansjovisen.
  2. Tillsätt mosade ansjovis och fortsätt mosning / squishing / blandning tills den är helt blandad.
  3. Sprid ut en stor (1 fot eller större) kvadrat plastplast över din arbetsyta och skopa sedan det blandade smöret på plasten. Du ska nu rulla smöret i en cylinder inuti plastfolien
  1. Tie det överflödiga plastfoliet i ändarna av cylindern i en knut, eller använd bara små bitar av sträng för att knyta ändarna. Du kan till och med göra en sträng ur en kort sektion av plastfolie och rulla den i ett litet rep.
  2. Chill eller frysta tills det behövs.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 226
Totalt fett 24 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 22 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)